Διεθνή

Εμβόλιο Johnson: Άδεια επείγουσας χρήσης στην Κολομβία

Εμβόλιο Johnson: Άδεια επείγουσας χρήσης στην Κολομβία
Εμβόλιο Johnson: Άδεια επείγουσας χρήσης έκανε η Κολομβία, καθώς η χώρα αποφάσισε να επισπεύσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών της.

Η Κολομβία έδωσε άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον νέο κορωνοϊό. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το τέταρτο για το οποίο δίνει το «πράσινο φως» ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων). Ενώ συστήνεται από τον ΠΟΥ και για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χούλιο Σέσαρ Αλντάνα, διευθυντής του INVIMA, επισήμανε πως, εκτός από το ότι με το προϊόν αυτό η ανοσοποίηση επιτυγχάνεται με μία ένεση. Οι προϋποθέσεις ως προς την αποθήκευση και τη διανομή του δεν είναι τόσο απαιτητικές όσο σε άλλες περιπτώσεις.

Οι συμφωνίες για τα εμβόλια

Η  Κολομβία έχει κλείσει συμφωνίες για την προμήθεια εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό με τις Pfizer/BioNTech, AstraZeneca , Moderna και Sinovac. Πρόκειται επίσης να λάβει δόσεις εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό μέσω COVAX, του μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Μπογοτά έχει κλείσει συμφωνία με την J&J για την αγορά 9 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Janssen. Σκοπεύει να εμβολιάσει περί το 70% των πολιτών, ώστε να επιτύχει την επιλεγόμενη ανοσία της αγέλης. Μέχρι τώρα, έχουν χορηγηθεί 1,38 εκατ. δόσεις των εμβολίων που έχουν παραλάβει οι αρχές της Κολομβίας. Η χώρα των Άνδεων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 62.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,38 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Pfizer

“Πράσινο φως” από τον ΕΜΑ

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το τέταρτο για το οποίο δίνει το «πράσινο φως» ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων).

Αναφορικά με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι συνιστά τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο COVID-19 Janssen (όπως είναι το όνομά του) για την πρόληψη του κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας από 18 ετών.

Μετά από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) κατέληξε ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο ήταν ισχυρά και πληρούσαν τα κριτήρια αποτελεσματικότητας, ασφάλειας και ποιότητας.

Επέκταση παραγωγής του εμβολίου Johnson

Η πολυεθνική εταιρία Catalent Inc προγραμματίζει την επέκταση της παραγωγής του εμβολίου της Johnson & Johnson (J&J) κατά της COVID-19 που παράγει στην Ευρώπη, ώστε να μπορέσει να παραγάγει περισσότερες δόσεις, όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Η αναφερόμενη φαρμακευτική εταιρία θα ενεργοποιήσει μία δεύτερη γραμμή παραγωγής του εμβολίου της J&J στο εργοστάσιο της στην πόλη Ανάγκνι της Ιταλίας, στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Pfizer

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments