Οικονομία

Δώρο Πάσχα: Πότε και πως θα δοθεί φέτος

Δώρο Πάσχα: Πότε και πως θα δοθεί φέτος
Δώρο Πάσχα: Με την ίδια διαδικασία η οποία δόθηκε και το Δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να δοθεί σε εργαζομένους σε αναστολή και το Δώρο Πάσχα.

Με την ίδια διαδικασία η οποία δόθηκε και το Δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να δοθεί σε εργαζομένους σε αναστολή και το Δώρο Πάσχα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι τελούν υπό αναστολή εργασίας. Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι είναι η πληρωμή του Δώρου με το μοντέλο της μεικτής χρηματοδότησης.

Δώρο Πάσχα: Πότε θα δοθεί

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα καταβολής του φαίνεται πως δεν αλλάζει κάτι, καθώς αναμένεται να δοθεί στην ώρα του έως και την Μεγάλη Τετάρτη δηλαδή 28 Απριλίου 2021.

ΛΕΦΤΑ

Δώρο Πάσχα: Σε δύο τμήματα η καταβολή του

Σύμφωνα με όσα έχουν πέσει στο «τραπέζι» είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί σε δύο τμήματα.

Συγκεκριμένα:

  • Το κράτος θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας, εντός του πρώτου 4μήνου, με βάση υπολογισμού τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού
  • Ο εργοδότης θα πληρώσει την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός εργάστηκε κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του.

Η βάση υπολογισμού του Δώρου Πάσχα σε εργαζομένους σε αναστολή αναμένεται να υπολογιστεί με βάση τα 534 ευρώ και όχι επί του πραγματικού μισθού πριν την αναστολή εργασίας.

Όσοι εργαζόμενοι έχουν παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο το πρώτο 4μηνο του έτους, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου αδιαλείπτως, θα λάβουν από το κράτος 267 ευρώ.

Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αυτό θα είναι συνολικά το φετινό Δώρο Πάσχα.  Επίσης, κάθε μήνας αναστολής της σύμβασης εργασίας μεταφράζεται σε Δώρο Πάσχα της τάξης των 67 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Ωστόσο κανονικά αναμένεται να λάβουν το Δώρο Πάσχα 2021 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν κανονικά εν μέσω πανδημίας και δεν βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments