Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Μεγάλες παραλείψεις στην Έκθεση Μπορέλ

Νίκος Ανδρουλάκης: Μεγάλες παραλείψεις στην Έκθεση Μπορέλ
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την Έκθεση Μπορέλ.

Σε πρόσφατη ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην έκθεση Μπορέλ και για το περιεχόμενο της. Ο ευρωβουλευτής αναφερόμενος στον κ. Μπορέλ πριν από λίγο καιρό είχε πει ότι δεν θα πρέπει να εξελιχθεί σε Πόντιο Πιλάτο. Υπενθυμίζεται ότι την έκθεση αυτή,  ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας την είχε χαρακτηρίσει θετική άλλα με ελλείψεις.

Στην ομιλία του λοιπόν στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέλυσε τις παραλείψεις που υπάρχουν κατά την άποψη του. Ακόμη όταν πήρε το λόγο μίλησε και για τα ελληνοτουρκικά λέγοντας ότι το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί από την Σύνοδο Κορυφής.

Νίκος Ανδρουλάκης: “Πρέπει να υπάρχει ρητή αναφορά για τις κυρώσεις στα συμπεράσματα”

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, η αξιοπιστία της Ένωσης χάνεται όταν οικονομικά συμφέροντα μπαίνουν πάνω από την προστασία των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου. Καταδίκασε την προαναγγελία επίσημης επίσκεψης στην Τουρκία των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής, ενώ ο Ερντογάν προχωρούσε στη διάλυση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και λίγο μετά ανακοίνωνε την αποχώρηση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σχετικά με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ρητή αναφορά και των κυρώσεων στην περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της και τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, υπενθύμισε το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να σταματούν τις πωλήσεις όπλων οι Αμερικάνοι και εμείς να συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τον γεωπολιτικό ταραξία».

Νίκος Ανδρουλάκης: Η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Η Έκθεση Μπορέλ για τις Ευρωτουρκικές σχέσεις θυμίζει στρουθοκάμηλο. Ενώ ο Ερντογάν είχε ήδη ξεκινήσει τις διώξεις για τη διάλυση του HDP, εσείς προαναγγείλατε επίσημη επίσκεψη και λίγες ώρες μετά μαθαίνουμε για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Ποια είναι η αξιοπιστία της Ένωσης όταν οικονομικά συμφέροντα μπαίνουν πάνω από την προστασία των Ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου. Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου πρέπει να υπάρχει ρητή αναφορά όχι μόνο των κινήτρων αλλά και των κυρώσεων στην περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της και τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας έχει ζητήσει να συμπεριλάβετε στις κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων. Δεν μπορεί να σταματούν τις πωλήσεις όπλων οι Αμερικάνοι και εμείς να συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τον γεωπολιτικό ταραξία. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Σασσόλι για τα θερμά του λόγια σχετικά με τη 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και να ευχηθώ στους Έλληνες και Φιλέλληνες σε όλον τον κόσμο χρόνια μας πολλά».

Νίκος Ανδρουλάκης: Το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments