Οικονομία

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμιών για την απόσυρση ταμειακών μηχανών

ΑΑΔΕ: Παράταση προθεσμιών για την απόσυρση ταμειακών μηχανών
ΑΑΔΕ: Την παράταση προθεσμιών υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων απόσυρσης και αναβάθμισης ταμειακών μηχανών, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ

Την παράταση προθεσμιών υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων απόσυρσης και αναβάθμισης ταμειακών μηχανών, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων).

ΑΑΔΕ: Ποιες οι νέες προθεσμίες

Με αποφάσεις του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνονται οι προθεσμίες:

  • Ηλεκτρονικής υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ 2020, μέχρι την Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021.
  • Διόρθωσης των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών, μέχρι την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021.
  • Απόσυρσης και αναβάθμισης των ταμειακών μηχανών, μέχρι την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021.

ΑΑΔΕ: Ποια η προηγούμενη προθεσμία

Μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2021 είχε δοθεί παράταση στην προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ. Τα παραπάνω ισχύουν μετά από απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη λόγω των ειδικών ρυθμίσεων λειτουργίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ. Με την ολοκλήρωση του πλάνου απόσυρσης ή αναβάθμισης, το σύνολο των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων θα είναι σε θέση να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

«Προτεραιότητα της στρατηγικής μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η καλύτερη δυνατή λειτουργία του επιχειρείν. Πάντα τείνουμε ευήκοον ους στις τεκμηριωμένες προτάσεις της αγοράς και τις ανάγκες της κοινωνίας», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

ΑΑΔΕ: Αυξήθηκαν τα POS – Τι γίνεται με τα ATM

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τεχνολογίας Printec, με βάση έρευνα που διεξήγαγε σε 14 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στις οποίες δραστηριοποιείται, η ελληνική αγορά καταλαμβάνει την τρίτη θέση μεταξύ των 14 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα όσον αφορά την αύξηση των POS.

Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στην Αλβανία (+53%) και στην Τσεχία (+47%), ενώ αύξηση παρατηρείται και στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Printec, με τη συνολική άνοδο να ανέρχεται σε 27% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (2017-2019), ποσοστό που αντιστοιχεί συνολικά σε περίπου 400.000 τερματικά POS.

Επίσης, τα ATM τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταγράψει σημαντική εξέλιξη, κυρίως όσον αφορά την προσφορά υπηρεσιών και τη χρήση τεχνολογιών, όπως οι δυνατότητες ανέπαφων συναλλαγών, η ενσωμάτωση wearables, αλλά και η ανακύκλωση χρημάτων. Στην Ελλάδα σημειώνεται ελαφρά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, με τον συνολικό αριθμό των ΑΤΜs ανά εκατομμύριο κατοίκων να φτάνει τα 533 (στοιχεία 2019).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments