Διεθνή

Τραγωδία Αλάσκα: Σκοτώθηκε ο πλουσιότερος Τσέχος

Τραγωδία Αλάσκα: Σκοτώθηκε ο πλουσιότερος Τσέχος
Τραγωδία Αλάσκα: Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε ατύχημα στην Αλάσκα. Μεταξύ τους και ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ.

Τραγωδία στην Αλάσκα, με ελικόπτερο που έπεσε σε παγετώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο δυστύχημα αυτό. Μεταξύ των επιβαίνοντων που έχασαν τη ζωή τους είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ.

Πιο συγκεκριμένα, τα θύματα είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους για σκι. Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από το Tordrillo Mountain Lodge. Ο πιλότος, δύο προσκεκλημένοι του καταλύματος και δύο οδηγοί σκοτώθηκαν, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Mary Ann Pruitt στο The Associated Press. Ένας ακόμη άνθρωπος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Τραγωδία Αλάσκα: Η ανακοίνωση του Ομίλου PPF

Ο επιχειρηματικός όμιλος του, ο PPF, επιβεβαίωσε την τραγική είδηση. Ο Πετρ Κέλνερ ήταν 56 ετών. Οι συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται.

«Ανακοινώνουμε με την πιο βαθιά θλίψη ότι, σε δυστύχημα ελικοπτέρου το Σάββατο 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκας, ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, ο Πετρ Κέλνερ, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του», ανέφερε ο PPF σε δήλωση που εξέδωσε.

Ποιος ήταν ο Πετρ Κέλνερ

Ο Κέλνερ είχε γεννηθεί το 1964 σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα της χώρας του με την Γερμανία και την Τσεχία. Στη δεκαετία του 1990 ίδρυσε τον PPF ως μια επενδυτική εταιρεία με συνεταίρους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της χώρας για την ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων κρατικής ιδιοκτησίας εταιρειών. Ο όμιλος PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2009 ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος, που ήθελε να αγοράσει την ποδοσφαρική ομάδα της Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ίδρυσε με τη γυναίκα του, Ρενάτα Κελνέροβα, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό με τον όμιλο PPF να δωρίζει μεγάλες ποσότητες υλικών στη διάρκεια της πανδημίας, μεταξύ των οποίων testing kits και μάσκες. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε αγοράσει την Central European Media Enterprises (CME) σε μια κίνηση, για την οποία εκφράστηκαν από διάφορες πλευρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον η τηλεοπτική εταιρεία θα μπορούσε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της. Η CME διαχειρίζεται 30 τηλεοπτικούς σταθμούς στη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία κι είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments