ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κώστας Ζαχαριάδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Ελλιπής ο σχεδιασμός για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτεταμένη κριτική στο πώς διαχειρίζεται η Νέα Δημοκρατία την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη. Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην υπόθεση με τα self tests, έκανε κριτική στην κυβέρνηση για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας, σχολίασε τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία πολώνει το κλίμα με τα νομοσχέδια που φέρνει, τα οποία προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις. Διαβάστε τι είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης στον Δημήτρη Τάκη:

Για τα self tests:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπάρχουν δύο είδη κριτικής. Πρώτον, με τα self tests καθ’εαυτά. «Κατά πόσο μπορούν να συμβάλλουν στην επιδημιολογική ιχνηλάτηση» και στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία. Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι τα self tests από μόνα τους, χωρίς rapid και μοριακά τεστ, «δεν μπορούν να φέρουμε τα αποτελέσματα τα οποία θα θέλαμε». Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο άλλος μπορεί να νοσεί, αλλά για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να λέει ότι είναι αρνητικός, ενώ υπάρχει δυσκολία και στην καταγραφή τους.

«Είναι ελλιπής ο σχεδιασμός για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας», τόνισε. Έπειτα, σημείωσε ότι το μοριακό τεστ που θα γίνεται μετά το θετικό self test πρέπει να είναι δωρεάν.

Για τον διαγωνισμό για τα self tests αναρωτήθηκε: «Πόσες ώρες έμεινε ανοιχτή η διαγωνιστική πλατφόρμα, σε ποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει κάτι ανάλογο και αν όντως πρόκειται για ένα δώρο στη συγκεκριμένη εταιρεία (σ.σ. τη Siemens). Είπε, στη συνέχεια, ότι αυτά χρήζουν απαντήσεων γιατί εδώ και ένα χρόνο έχουμε «καεί» με τις απευθείας αναθέσεις και τις υπερκοστολογήσεις. «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν κερδοσκοπικά παιχνίδια», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ να σημειώσουμε ότι σε νεότερη συνέντευξή του και μετά τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος: «Κρίνεται αν ήταν εύστοχη ή όχι. Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται τους ειδικούς:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο συγκεκριμένο θέμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπιστεύεται τους ειδικούς, αλλά το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση κάνει το ίδιο. Αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση δέχεται την πρόταση του Αλεκιβιάδη Βατόπουλου για πολιτικό μορατόριουμ μέχρι το τέλος της πανδημίας.

Έπειτα, αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν ακολουθεί τις προτάσεις που κάνουν ειδικοί εδώ και ένα χρόνο για περισσότερα Μέσα Μεταφοράς. για περισσότερη τηλεργασία, για λιγότερους μαθητές ανά τάξη, για περισσότερα τεστ στον πλυθυσμό.

Για τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών

Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε μετά από ερώτηση του Δημήτρη Τάκη το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Marc που καταγράφει ένα 40% να λέει ότι για την όξυνση του πολιτικού κλίματος ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν με απασχολεί τόσο τι πιστεύει η πλειονότητα, αλλά περισσότερο με απασχολεί τι γίνεται στην πραγματικότητα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Με απασχολεί ότι έχουμε πόλωση», είπε, ενώ θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση να υπάρχει πιο ήπια διαχείριση της πολιτικής κατάστασης. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα να μην έρχονται στη Βουλή «πολωτικά νομοσχέδια», η οποία απορρίφθηκε.

«Τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την αποσυμπίεση» της κατάστασης πρέπει να τις πάρει η κυβέρνηση, τόνισε.

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Για τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Για τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών

Για τις πορείες και τις κοινωνικές διαμαρτυρίες που υπάρχουν:

Ο Δημήτρης Τάκης κάλεσε τον Κώστα Ζαχαριάδη να σχολιάσει ότι πάνω από το 52% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να γίνονται πορείες εν μέσω πανδημίας, ενώ το 45% λέει ότι πρέπει να γίνονται. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, αλλά πρέπει να βρούμε μία λύση σε μια σύγχρονη δημοκρατία.

«Η δική μας επιδίωξη δεν είναι να γίνεται πορεία για την πορεία, αλλά τι γίνεται «όταν δέρνεται απροκάλυπτα ένας πολίτης στη Νέα Σμύρνη», αναρωτήθηκε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Τουρκία όπου και εκεί γίνονται πορείες μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποσύρει τη χώρα από τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης ως παράδειγμα για το ότι δεν μπορούν οι πολίτες να μην αντιδρούν σε παρόμοια μέτρα.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να μπει στην καραντίνα», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης. Πρότεινε τα νομοσχέδια που δεν έχουν σχέση με την οικονομική ή την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας να έρθουν αργότερα.

Για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα:

Ο Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή ερώτηση για το νομοσχέδιο για το Ελληνικό σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξανακυβερνήσει, διορθώνοντας αστοχίες και λάθη, έχοντας μάθει από το προηγούμενο διάστημα που βρέθηκε στην κυβέρνηση. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι ένας σχηματισμός της Αριστεράς που θα «αγκαλιάζει το ευρύ σύνολο των προοδευτικών ψηφοφόρων» της χώρας, αλλά και πολλούς πολίτες που είναι «προδομένοι» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.