Ελλάδα

Καρδίτσα: Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος

Καρδίτσα: Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος
Καρδίτσα: Δεκτή έγινε η παραίτηση της αντιδημάρχου, η οποία είχε κατηγορηθεί για... πλιάτσικο τροφίμων που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς.

Η αντιδήμαρχος Καρδίτσας Ουρανία Σούφλα υπέβαλλε σήμερα, Τρίτη, την παραίτησή της, ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι καταγγελίες που την κατηγορούσαν ότι διατηρούσε στο σπίτι της τρόφιμα που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς πολίτες. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η παραίτησή της έγινε δεκτή και αναμένεται να οριστεί ο αντικαταστάτης της.

Η πρώην πλέον αντιδήμαρχος Καρδίτσας είχε κατηγορηθεί πως σφετερίστηκε τα τρόφιμα που είχαν μαζευτεί για τους πλημμυροπαθείς της πόλης. Σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε στο Facebook ,«παραμονή της μεγάλης επετείου που κάποιοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας, στο σπίτι που διατηρεί η κυρία Ουρανία Σούφλα αντιδήμαρχος Καρδίτσας στο Καροπλέσι Καρδίτσας εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής». «Ίσως η κυρία Σούφλα γνωρίζει από πρώτο χέρι το Μεσαίωνα που θα επακολουθήσει στην κοινωνία μετά τα κατάπτυστα lockdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη και φροντίζει να έχει γεμάτη την αποθήκη της σε ώρα ανάγκης» σχολιάζεται στην ανάρτηση.

Ύστερα από τις καταγγελίες που έγιναν, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έρευνα στο σπίτι της αντιδημάρχου,η οποία έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, με την αστυνομία ωστόσο να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες. Πέραν της αντιδημάρχου, η προσοχή στράφηκε και προς τον δήμαρχο Καρδίτσας, με τον δημοτικό σύμβουλο της πόλης Κώστας Γκαβογιάννης να ζητά από τον δήμαρχο να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την υπόθεση: «Γιατί δεν βγήκε ο δήμαρχος να μιλήσει ξεκάθαρα; Γιατί δεν πήρε θέση; Μήπως περιμένει κάτι; Φυσικά ένα δελτίο τύπου από την Αστυνομία θα ξεκαθάριζε αρκετά το τοπίο. Πέντε μέρες μετά και να μην έχει εκδοθεί; Αυτή η καθυστέρηση οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν αφορά πέντε πατάτες», αναφέρει μεταξύ άλλων. Ο δήμαρχος Καρδίτσας από την πλευρά του έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων.

Η δήλωση της αντιδημάρχου σχετικά με την παραίτηση

Η αντιδήμαρχος με δήλωσή της υποστήριξε ότι παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας και προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και υπόληψή της. Όσον αφορά στις ποσότητες τροφίμων που εντοπίστηκαν σπίτι της υποστήριξε ότι: «Ανέλαβα την διανομή για την Κοινότητά μου διότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας, όπως και ο κάθε Πρόεδρος, εργάζεται εθελοντικά στη διανομή των τροφίμων και θεώρησε σημαντικότερο να ασχοληθεί με τα έργα υποδομών και οδοποιίας, όπου στην Κοινότητά μας ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Στις διανομές αυτές με βοήθησαν συγχωριανοί μου και όλα γίνονταν στο φως της ημέρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments