Διεθνή

Κορωνοϊός Βιετνάμ: Δύο χρόνια φυλακή σε αεροσυνοδό

Κορωνοϊός Βιετνάμ: Δύο χρόνια φυλακή σε αεροσυνοδό
Κορωνοϊός Βιετνάμ: Ένας αεροσυνοδός παραβίασε τους όρους της καραντίνας και τώρα είναι αντιμέτωπος με φυλάκιση δύο ετών.

Δικαστήριο στο Βιετνάμ καταδίκασε έναν αεροσυνοδό της της Vietnam Airlines σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για την παραβίαση της καραντίνας και τη διάδοση του κορωνοϊού σε άλλους.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος Ντουόνγκ Ταν Χάου καταδικάστηκε για «διάδοση επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών» στη μονοήμερη δίκη στο Λαϊκό Δικαστήριο της Πόλης Χο Τσι Μινχ, ανέφερε σε δήλωσή του το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Χάου παραβίασε τους όρους της 14ήμερης καραντίνας και συναντήθηκε με άλλα 46 άτομα μετά την επιστροφή του από την Ιαπωνία τον Νοέμβριο. Ενώ υποτίθεται ότι βρισκόταν σε αυτοαπομόνωση, ο 29χρονος επισκέφτηκε καφετέριες, εστιατόρια και παρακολούθησε μαθήματα αγγλικών, ενώ στις 28 Νοεμβρίου είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Εξαιτίας του Χάου περίπου 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για covid-19 και να παραμείνουν σε καραντίνα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μόλυνε τρεις ανθρώπους. «Η παραβίαση του Χάου ήταν σοβαρή, έθεσε σε κίνδυνο την κοινωνία και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινότητας», ανέφερε η δήλωση της αστυνομίας.

Η εξέλιξη της πανδημίας στο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ έχει δεχθεί επαίνους για τις προσπάθειές του να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού μέσω μαζικών δοκιμών και εντοπισμού και αυστηρής συγκεντρωτικής απομόνωσης. Έχει καταγράψει λιγότερες από 2.600 μολύνσεις και μόνο 35 θανάτους λόγω κορωνοϊού. Η εκστρατεία εμβολιασμού του Βιετνάμ, η οποία ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου, βασίστηκε αποκλειστικά στην ομάδα 117.600 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca που έλαβε τον περασμένο μήνα. Σημειώνεται ότι η χώρα έχει εγκρίνει μέχρι τώρα τα εμβόλια AstraZeneca και Sputnik V.

Τον Δεκέμβριο δικαστήριο του Βιετνάμ καταδίκασε τον επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Ανόι σε 10 χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για διαφθορά σε μια υπόθεση που αφορούσε την αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments