Διεθνή

Τανσού Τσιλέρ: Φήμες ότι θα αντικαταστήσει τον Τσαβούσογλου

Τανσού Τσιλέρ: Φήμες ότι θα αντικαταστήσει τον Τσαβούσογλου
Τανσού Τσιλέρ: Εδώ και μερικές ώρες στην Τουρκία γράφεται ότι η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, θα είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών.

Η Τανσού Τσιλέρ υπήρξε η πρώτη και μόνη μέχρι σήμερα γυναίκα πρωθυπουργός της Τουρκίας. Τις τελευταίες ώρες, γράφεται και ακούγεται στην Τουρκία ότι θα αντικαταστήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Να θυμίσουμε ότι έχει ανακοινωθεί ότι ο νυν ΥΠΕΞ της Τουρκίας, θα συναντήσει τον Νίκο Δένδια. Μάλιστα, ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να συζητήσουν για ενδεχόμενη συνάντηση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η ανταπόκριση της Αριάνας Φερεντίνου για την ΕΡΤ, εξακολουθούν να διατηρούνται οι φήμες για κυβερνητικό ανασχηματισμό στην Τουρκία. Σε σημερινό άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας Σοζτζού, Ραχμί Τουράν σημειώνει ότι «κυκλοφορούν παράξενες ειδήσεις» στο παρασκήνιο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. Σύμφωνα με αυτές, στον πιθανό ανασχηματισμό, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα αντικατασταθεί από την Τανσού Τσιλέρ.

Τανσού Τσιλέρ: Φήμες ότι θα αντικαταστήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τανσού Τσιλέρ: Φήμες ότι θα αντικαταστήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τανσού Τσιλέρ: Έχει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η πρώην πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει καλές σχέσεις με το λόμπι στις ΗΠΑ και ο πρόεδρος Ερντογάν θέλει να «λιώσει» ο πάγος με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και να δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας με την αμερικανική διοίκηση. Πάντως στα διάφορα ονόματα που κυκλοφορούν για τη θέση του νέου υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία- εφόσον ο Ερντογάν αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου- είναι και αυτό του Ιμπραχήμ Καλίν.

Θυμίζουμε ότι οι δύο πρόεδροι δεν έχουν μιλήσει ακόμα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν. Η μη επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο αποτελεί ακόμη έναν πονοκέφαλο για τον Ερντογάν, ο οποίος βλέπει την τουρκική οικονομία να καταρρέει λόγω και των χειρισμών του απέναντι στη Δύση.

Ο Τζο Μπάιντεν βέβαια κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο διαδικτυακό Παγκόσμιο Φόρουμ για το κλίμα, τον Απρίλιο, μαζί με άλλους ηγέτες από 40 χώρες, αλλά δεν είναι αυτό που επιθυμεί ο Τούρκος πρόεδρος. Μετά την επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει πίεση από την τουρκική πλευρά για επικοινωνία και με τον Τούρκο πρόεδρο, όμως ο Λευκός Οίκος αρνείται αυτό το ενδεχόμενο μέχρι στιγμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments