Ελλάδα

SMS 13033: Πότε καταργείται το μήνυμα

SMS 13033: Πότε καταργείται το μήνυμα
SMS 13033: Από ότι όλα δείχνουν το sms μετακίνησης πρόκειται να καταργηθεί στα μέσα Απριλίου και θα συμπεριληφθεί στην σταδιακή άρση των μέτρων.

Τα SMS αποτελούν εδώ και ένα χρόνο αναπόσπαστο μέρος των μετακινήσεών μας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κορωνοϊού. Καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει τα σενάρια για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, το θέμα των μηνυμάτων επανέρχεται στο τραπέζι.

Ειδικότερα, από τον περασμένο Μάρτιο, έχουν σταλεί στο 13033, πάνω από 775 εκατομμύρια μηνύματα εξόδου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά. Ενώ μέσα στα μέτρα χαλάρωσης του lockdown φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται και τα sms.

SMS 13033: Λίγο πριν το Πάσχα η κατάργηση

Το τέλος των SMS στο 13033 αναμένεται να έρθει εντός Απριλίου, αφού ανοίξουν πέρα από το λιανεμπόριο και άλλες επιχειρήσεις, όπως η εστίαση. Το κανάλι μάλιστα έδωσε και ημερομηνία στις 12 ή στις 19 Απριλίου για την κατάργηση των μηνυμάτων, στην λογική ότι σε μία από αυτές τις ημερομηνίες θα έχει ανοίξει και η εστίαση.

Με το ολικό άνοιγμα της αγοράς η χρήση του SMS θα είναι αχρείαστη, ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως ακόμη δεν υπάρχει κάτι το επίσημο για το πότε θα καταργηθεί αυτό το μέτρο. Το SMS και ιδιαίτερα ο κωδικός 6 χρησιμοποιείται κατά κόρον στο lockdown.

SMS 13033

SMS 13033: Ποιοι είναι οι 6 κωδικοί μετακίνησης

Μέχρι όμως να καταργηθεί, οι κωδικοί είναι οι ακόλουθοι. Για τις μετακινήσεις οι πολίτες (πλην εργαζομένων που έχουν ειδικές βεβαιώσεις) στέλνουν SMS στο 13033 (ή, εναλλακτικά, εκτυπωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης). Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτίες μετακίνησης:

1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. 3: Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο. 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου/ ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments