Ελλάδα

Τουρίστες από Βόρεια Μακεδονία: Θα έρχονται από τις 14 Μαΐου

Τουρίστες από Βόρεια Μακεδονία: Θα έρχονται από τις 14 Μαΐου
Τουρίστες από Βόρεια Μακεδονία: O υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της από τις 14 Μαΐου.

Οι τουρίστες από τη Βόρεια Μακεδονία θα έρχονται στην Ελλάδα από τις 14 Μαΐου, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βένκο Φιλίπτσε. Να σημειώσουμε ότι πολλοί κάτοικοι της γειτονικής χώρας έχουν σπεύσει στη Σερβία για να εμβολιαστούν. Θυμίζουμε ότι ο Χάρης Θεοχάρης είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα αποδέχεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Σερβία, ενώ είχε κάνει και δηλώσεις, εδώ στο pagenews.gr, ότι η χώρα μας έχει την εικόνα ασφαλούς προορισμού.

Ο υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας σημείωσε ότι η προϋπόθεση για να περνούν τα σύνορα οι τουρίστες είναι να επιδεικνύουν αρνητικό PCR τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Τουρίστες από Βόρεια Μακεδονία: Θα έρχονται από τις 14 Μαΐου

Τουρίστες από Βόρεια Μακεδονία: Θα έρχονται από τις 14 Μαΐου

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στα Σκόπια, Νίκο Φραγκόπουλο, ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, κατά την οποία, όπως είπε, πληροφορήθηκε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει δύο χερσαίες συνοριακές εισόδους (στους Ευζώνους και στη Δοϊράνη) προς τη Βόρεια Μακεδονία, στις 14 Μαΐου.

«Αυτό που ανέλαβα εγώ ως υποχρέωση σήμερα το πρωί είναι να στείλω το πώς θα είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μας με όλους τους απαραίτητους κωδικούς και τη λίστα των επίσημων και εξουσιοδοτημένων εργαστηρίων που μπορούν να διενεργούν PCR τεστ», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ελπίζει πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω δραματικές αλλαγές που θα επιδεινώσουν την επιδημιολογική κατάσταση και στις δύο χώρες.

Η Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού από τις χερσαίες πύλες εισόδου, διατηρεί κλειστά τα σύνορά της με τη Βόρεια Μακεδονία από τον περσινό Μάρτιο.

Θυμίζουμε ότι ο Χάρης Θεοχάρης ήδη από τις 9 Μαρτίου είχε δηλώσει ότι αν όλα πάνε καλά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο τουρισμός θα ανοίξει από τις 14 Μαΐου με το σύνθημα: «All you want is Greece».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments