Ελλάδα

Τραυματιοφορέας Παίδων «Αγία Σοφία»: Σήμερα η απολογία του

Τραυματιοφορέας Παίδων «Αγία Σοφία»: Σήμερα η απολογία του
Τραυματιοφορέας Παίδων «Αγία Σοφία»: Το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκε στα δικαστήρια και ζήτησε πενθήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί εντός της ημέρας ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε δύο κορίτσια -έξι και οκτώ ετών- κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Ο 61χρονος αντιμετωπίζει τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα τα εξής:

  • αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή
  • κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή
  • κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Επίσης, έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για παραβίαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

Πώς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι πράξεις του; Ο 61χρονος κατηγορούμενος εργαζόταν επί σχεδόν 30 χρόνια στο νοσοκομείο, χωρίς οι συνάδελφοί του να έχουν αντιληφθεί κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά του. Όμως, τον περασμένο Ιανουάριο δύο γυναίκες ιατροί κατήγγειλαν ότι είδαν τον τραυματιοφορέα να ασελγεί σε δύο κοριτσάκια, ενώ αυτά ήταν σε νάρκωση στο πλαίσιο ιατρικής εξέτασης. Μάλιστα, το ένα παρουσίασε αιμορραγία.

Αμέσως, διενεργήθηκε πειθαρχική έρευνα από το Νοσοκομείο, ενώ η δημοσιοποίηση των καταγγελιών προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης. Οι αστυνομικοί είχαν δύσκολο έργο καθώς δεν μπορούσαν να λάβουν καταθέσεις από τα παιδάκια και χρειάστηκε συστηματική έρευνα για να δεθεί η υπόθεση και να ξεσκεπαστεί η δράση του 61χρονου. Τελικά, συνελήφθη στο σπίτι του. Το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκε στα δικαστήρια και ζήτησε πενθήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος

Σημειώνεται ότι ο ρόλος του στο Νοσοκομείο ήταν μόνο η μεταφορά των εξεταζόμενων στον χώρο της εξέτασης και η κράτησή τους από τους αστραγάλους στην περίπτωση που έκαναν σπασπωδικές – αντανακλαστικές κινήσεις, οι οποίες θα επηρέαζαν την εξέταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος, που είναι πατέρας δυο παιδιών, αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και υποστηρίζει πως τόσα χρόνια δεν είχε δώσει κανέναν δικαίωμα και ότι σήμερα ενώπιον του ανακριτή θα αποδείξει την αθωότητα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments