Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Το λιανεμπόριο θα φέρει αύξηση κρουσμάτων

Σαρηγιάννης: Το λιανεμπόριο θα φέρει αύξηση κρουσμάτων
Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής σχολίασε τα νέα μέτρα και την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε ακόμα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, ακόμα και από αυτά των τελευταίων ημερών. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως δεν θα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο την Δευτέρα λόγω της επιδημιολογικής εικόνας. Μάλιστα, το ίδιο είχε πει πως ίσως να δούμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των 4.340 μολύνσεων.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής, σε συνέντευξη του στο MEGA το πρωί της Πέμπτης (01/04), είπε πως το προσεχές άνοιγμα του λιανεμπορίου θα επιφέρει αύξηση κρουσμάτων και πίεση στο ΕΣΥ. Όπως προέβλεψε η αποκλιμάκωση στα κρούσματα του κορωνοϊού προβλέπεται στις 18 – 19 Απριλίου κάτι που σημαίνει, όπως είπε, ότι οι «επόμενες 25 ημέρες θα είναι δύσκολες για το σύστημα υγείας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι γεμάτα τα νοσοκομεία την Μεγάλη Εβδομάδα». Πρόσθεσε εντούτοις, ότι η πίεση δεν έχει να κάνει με το άνοιγμα, αλλά με την υπάρχουσα διασπορά και το πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid ή ΜΕΘ.

Σαρηγιάννης: Για τα σχολεία και τα self test

Αναφορικά με το πότε πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, ο καθηγητής κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι από τις 12 Απριλίου, εάν είναι διαθέσιμα τα self – test, μπορούν να ανοίξουν τα λύκεια, ενώ για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, προέκρινε ως ιδανική ημερομηνία να ξανά λειτουργήσουν μετά το Πάσχα.

Προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία, ο καθηγητής δίνει μεγάλη σημασία στην εκτεταμένη χρήση των self – test. «Με τα self – test, και με μεγάλη εφαρμογή τους, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα, σε μια αποκλιμάκωση. Αν το εφαρμόσουμε σε μεγάλο βαθμό, μπορούμε να έχουμε αποσυμπίεση, να πάμε σε ένα Πάσχα με μικρό αριθμό κρουσμάτων αλλά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στα νοσοκομεία» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Όταν θα πάμε στην χρήση των self – test θα ήθελα να δηλώνονται 12.000 κρούσματα την ημέρα. Γιατί τα πραγματικά κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι 3.500 ή 4.000 αλλά είναι τουλάχιστον επί τρία. Όσο πιο πολλά self – test κάνουμε και δηλώνονται τόσο αναχαιτίζουμε την διασπορά».

Σαρηγιάννης: Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments