Διεθνή

Καπιτώλιο: Συγκλονισμένος o Μπάιντεν από την επίθεση

Καπιτώλιο: Συγκλονισμένος o Μπάιντεν από την επίθεση
Καπιτώλιο: «Ξέρουμε πόσο σκληρή είναι η περίοδος αυτή για το Καπιτώλιο, για όλους όσοι εργάζονται εκεί και όσους το προστατεύουν», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον έγινε χθες Παρασκευή στόχος νέας επίθεσης, όταν νεαρός αφροαμερικανός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε αστυνομικούς, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας έναν άλλον, προτού πέσει νεκρός από πυρά των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

«Συγκλονισμένος» ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε «συγκλονισμένος» από το συμβάν, που σημειώθηκε σχεδόν τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη επίθεση στην έδρα του ομοσπονδιακού Κογκρέσου από οπαδούς του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων οπαδών της άκρας δεξιάς. Αυτή τη φορά, η επίθεση φαίνεται πως είχε διαφορετικά κίνητρα. Καπιτώλιο

Καπιτώλιο: Νεκρός ο ένας αστυνομικός και ο δράστης

Ο δράστης και ο ένας από τους αστυνομικούς υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, ενώ ο άλλος αστυνομικός είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Αρχικές αναφορές ήθελαν δύο αστυνομικούς της ασφάλειας του Καπιτωλίου να τραυματίζονται έξω από το κτίριο, όταν ένα άγνωστο όχημα επιχείρησε να «σπάσει» την ασφάλειά του, πέφτοντας πάνω στις προστατευτικές μπάρες. Αστυνομικοί απέκλεισαν την κυκλοφορία στη γύρω περιοχή και «σφράγισαν» το Καπιτώλιο. Σύμφωνα με το CNN, το lockdown αυτή την ώρα έχει τερματιστεί, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε γνώση του περιστατικού.

Περιγράφοντας το συμβάν στους δημοσιογράφους, η επικεφαλής της Ασφάλειας του Καπιτωλίου, Γιογκανάντα Πίτμαν ανέφερε: «Ο ύποπτος εισέβαλε σε αυτό που χαρακτηρίζουμε ως βόρειο οδόφραγμα του Καπιτωλίου. Ο ύποπτος έριξε το αυτοκίνητό του σε δύο από τους αξιωματικούς μας και έπειτα χτύπησε το φράγμα. Ακολούθως, βγήκε από το όχημα με ένα μαχαίρι στο χέρι. Οι αξιωματικοί μας αντέδρασαν, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές τους. Ο ύποπτος κινήθηκε προς τους αξιωματικούς και τότε εκείνοι τον πυροβόλησαν. Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία με τραυματισμούς και ο ένας πέθανε».

Σύμφωνα με την αστυνομική ενημέρωση, το συμβάν δεν συνδέεται με τρομοκρατία, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον τόνισε πως δεν υπάρχει, πλέον, ένδειξη για για εξελισσόμενη απειλή.

«Κάποιος έριξε ένα όχημα σε δύο αξιωματικούς» στο σημείο ελέγχου στη Λεωφόρο Συντάγματος λίγο μετά τη 1 μ.μ. την Παρασκευή, δήλωσε αρχικά η αστυνομία του Καπιτωλίου. «Ένας ύποπτος είναι υπό κράτηση. Και δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Βίντεο από τη σκηνή έδειξε ότι ένα μαύρο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες ασφαλείας του Καπιτωλίου. Το συμβάν συνέβη στη βορειοανατολική πλευρά του Καπιτωλίου, μεταξύ του κεντρικού κτιρίου και των γραφείων της Γερουσίας.

Καπιτώλιο: Νεκρός ο ένας αστυνομικός και ο δράστης

Καπιτώλιο: Νεκρός ο ένας αστυνομικός και ο δράστης

Η Νάνσι Πελόζι υπέδειξε οι σημαίες στο Καπιτώλιο να κυματίζουν μεσίστιες για τον θάνατο του αστυνομικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments