Διεθνή

Γερμανία: Πρόταση για μέτρα για τους εμβολιασθέντες

Γερμανία: Πρόταση για μέτρα για τους εμβολιασθέντες
Γερμανία: Μία νέα πρόταση έκανε ο Υπουργός Υγείας σύμφωνα με την οποία θεωρεί ότι θα πρέπει να δίνονται ελευθερίες στους εμβολιασθέντες.

Στην Γερμανία, ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Πριν από λίγες ημέρες, η Άνγκελα Μέρκελ είχε πάρει πίσω την εξαγγελία για την επιβολή καθολικού lockdown. Οι τελευταίες εξελίξεις με την εύρεση των κρουσμάτων που υποφέρουν από την μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει αρχίσει να αλλάζει τα σχέδια της Κυβέρνησης. Ο Υπουργός Υγείας επανήλθε με μία πρόταση για τους εμβολιασθέντες.

Σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργού Υγείας οι εμβολιασθέντες πρέπει να έχουν περισσότερες ελευθερίες, αν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.  Υπέρ της παραχώρησης μεγαλύτερης ελευθερίας σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό τάσσεται ο αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και καθηγητής Επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Γερμανία: Η πρόταση Σπαν

Σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag που κυκλοφορεί σήμερα, ο υπουργός Υγείας εξηγεί ότι, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», το άτομο που έχει ολοκληρώσει την διαδικασία ανοσοποίησης μεταδίδει τον ιό λιγότερο ακόμη και από κάποιον με αρνητικό τεστ αντιγόνου.

Γεγονός το οποίο, όπως είπε, μπορεί να οδηγήσει στην ανάκτηση κάποιων ελευθεριών, όπως στην απαλλαγή της υποχρέωσης υποβολής σε τεστ ή της παραμονής σε καραντίνα σε κάποιες περιπτώσεις. Η σχετική διαβούλευση με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με στόχο, όπως είπε ο κ. Σπαν, να έχουμε νέους κανονισμούς «τις επόμενες εβδομάδες.»

Γερμανία: Η Μέρκελ αναλαμβάνει την ευθύνη του lockdown

Σύμφωνα με το δίκτυο RND, η καγκελάριος μπορεί να αναλάβει την ευθύνη και να επιβάλλει όχι μόνο προϋποθέσεις, αλλά και το περιεχόμενο και την διάρκεια και τις λεπτομέρειες lockdown χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, βασιζόμενη σε πρόνοια του Συντάγματος που επιτρέπει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να νομοθετεί σε περιπτώσεις δημοσίου κινδύνου ή επιδημίας.

«Το αξίζουν αυτό, τόσο οι πολίτες γενικά όσο και οι γιατροί και οι νοσηλευτές στις κλινικές κορονοϊού. Αυτό που δεν αξίζουν είναι η πολιτική παρωδία που τους προσφέρεται τώρα», επισημαίνει σε σχόλιό του το RND. Στον αντίποδα, η Bild προειδοποιεί την Άνγκελα Μέρκελ να μην φθάσει εκεί, παρότι πράγματι οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν την 3η Μαρτίου στο «φρένο έκτακτης ανάγκης» και τώρα δεν το εφαρμόζουν.

«Μόνο που είναι θέμα των πρωθυπουργών να πατήσουν το φρένο. Και με αυτό θα πρέπει να ζήσει και η καγκελάριος στο 16ο έτος της θητείας της. Επίσης θα πρέπει να ζήσει με το γεγονός ότι δεν συμμερίζονται όλοι οι πολιτικοί της χώρας την άποψή της για τα πράγματα και τους φόβους της και δοκιμάζουν άλλους δρόμους», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα υπενθυμίζοντας ότι η ίδια πρόσφατα, όταν παραδέχθηκε το λάθος της ανακαλώντας την απόφαση για lockdown τις ημέρες του Πάσχα, δήλωσε «όταν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος». Γερμανία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments