Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμά του για το Καθολικό Πάσχα

Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμά του για το Καθολικό Πάσχα
Πάπας Φραγκίσκος: Ο ίδιος θέλησε να στείλει μήνυμα ελπίδας, στην λειτουργία που τελέσθηκε στο Βατικανό, παραμονή του Καθολικού Πάσχα.

Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει ο πάπας Φραγκίσκος. «Μπορούμε πάντα να κάνουμε μία νέα αρχή», ήταν το μήνυμα ελπίδας έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος στη λειτουργία που τελέστηκε, παραμονή του Καθολικού Πάσχα, στο Βατικανό.

Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμά του

Στην αρχή του μηνύματός του ο πάπας είπε πως μπορούμε πάντα να κάνουμε μία νέα αρχή καθώς υπάρχει μία νέα ζωή «την οποία ο Κύριος είναι σε θέση να μας προτρέψει να ξεκινήσουμε, πέρα από κάθε αποτυχία».

«Και από τα ερείπια της καρδιάς μας, ο Κύριος μπορεί να φτιάξει ένα έργο τέχνης. Και από τα κατεστραμμένα ψήγματα της ανθρωπότητάς μας, ο Κύριος ετοιμάζει μία νέα ιστορία» συμπλήρωσε. «Στους μήνες αυτούς της πανδημίας, αισθανόμαστε τον αναστάντα Κύριο ο οποίος μας καλεί να ξαναρχίσουμε, να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα. Ο Ιησούς προπορεύεται πάντα: στον σταυρό του πόνου, της μοναξιάς και του θανάτου, όπως και στην δόξα μιας ζωής που ανασταίνεται, μιας ιστορίας που αλλάζει, μιας ελπίδας που γεννιέται» κατέληξε.

Σημειώνεται πως η λειτουργία στο Βατικανό έληξε πριν από τις 22:00 (ώρα Ιταλίας) ώστε να μπορέσουν οι πιστοί να επιστρέψουν σπίτι πριν ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι περνούν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, για δεύτερη φορά, με περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πάσχα των Καθολικών: Τι γίνεται στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, που σαρώνεται από το τρίτο κύμα της Covid-19, όλη η Ιταλία έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη» ζώνη. Το φετινό Πάσχα, που συνήθως είναι μια ευκαιρία για τις οικογένειες να συναντηθούν και να γιορτάσουν μαζί, τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Πάπας Φραγκίσκος

«Δεν έχουμε εστιατόρια, δεν έχουμε τουρίστες, δεν έχουμε κανέναν», διαμαρτυρήθηκε ένας πωλητής λαχανικών στην αγορά Κάμπο ντέι Φιόρι, στο κέντρο της Ρώμης. Σε μικρή απόσταση, στην πλατεία Ναβόνε, που συνήθως τέτοια εποχή σφύζει από κόσμο, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν βγάλει για βόλτα τον σκύλο τους ή κάνουν ποδήλατο.

Πάντως στους Ιταλούς επιτράπηκαν τα ταξίδια στο εξωτερικό και ορισμένοι ετοιμάζονται να φύγουν για διακοπές. «Το θεωρώ παράλογο, να μπορούμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ιταλία, με όλες αυτές τις προφυλάξεις που έχουμε πάρει, με τα τεστ που κάνουμε και τα πιστοποιητικά που μας ζητούν», σχολίασε η Τίνα Επιφάνι, μια 46χρονη γυναίκα που αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Μιλάνου για τα Κανάρια Νησιά. Στην άδεια πλατεία του Αγίου Πέτρου ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής τον δεύτερο Δρόμο του Σταυρού χωρίς τη συμμετοχή κοινού, μόνο με την παρουσία μερικών παιδιών.

Οι Γάλλοι από την πλευρά τους μπορούν να ταξιδέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα.

Από την Τρίτη θα απαγορευτούν ξανά οι μετακινήσεις, για ένα μήνα. Οι αρχές θα δείξουν ανοχή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας στις μετακινήσεις μεταξύ διαφορετικών περιφερειών, ώστε όσοι μπορούν και το επιθυμούν να πάνε τα παιδιά τους στους παππούδες τους.

Στον σταθμό Μονπαρνάς, απ’ όπου συνδέεται το Παρίσι με τη δυτική και τη νοτιοδυτική Γαλλία, η Μαριλίν Μορέλ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Εντέ, στη γαλλική Χώρα των Βάσκων, μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της, για να μείνει σε ένα εξοχικό με κήπο, που βλέπει στον Ατλαντικό. «Αγοράσαμε τα εισιτήρια στις 8 το βράδυ της Τετάρτης, αμέσως μετά την ανακοίνωση» των νέων περιοριστικών μέτρων, εξήγησε. Η υπόλοιπη Ευρώπη ενισχύει επίσης τα μέτρα για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ιδίως μέσω των ταξιδιών: η Γερμανία, για παράδειγμα, θα εντείνει τους ελέγχους στα χερσαία σύνορά της για τις επόμενες 8-14 ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments