Οικονομία

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο στήριξης κλειστών επιχειρήσεων

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο στήριξης κλειστών επιχειρήσεων
Σταϊκούρας: Στον απόηχο των αντιδράσεων για την απόφαση των ειδικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης των κλειστών επιχειρήσεων.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης των κλειστών επιχειρήσεων. Οι ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου είχαν προαναγγελθεί από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει μία εφάπαξ αποζημίωση των κλειστών επιχειρήσεων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την στήριξη των επιχειρήσεων, οι οποίες μένουν κλειστές μετά από κυβερνητική απόφαση λόγω της πανδημίας. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μετά από την απόφαση να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα.

Σταϊκούρας: Δικαιούχοι αποζημίωσης οι κλειστές επιχειρήσεις

Όπως ανέφερε ο υπουργός, “Λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες αποφάσεις στο υγειονομικό πεδίο, ανακοινώνουμε ένα πρόσθετο μέτρο: Την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τον μήνα Απρίλιο».

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 έως 5 εργαζόμενους
  • 2.000 για επιχειρήσεις που απασχολούν από 6 έως 20 εργαζόμενους
  • 4.000 για επιχειρήσεις που απασχολούν από 21 έως 50 εργαζόμενους

Ακόμα, αυτή η αποζημίωση:

  • είναι μη επιστρεπτέα,
  • είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων,
  • δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά,
  • δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σταϊκούρας: Τι ισχύει για το σύνολο των επιχειρήσεων για τον Απρίλιο

Υπενθυμίζεται ότι για το σύνολο των επιχειρήσεων στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου και της εστίασης, προβλέπεται για τον Απρίλιο:

  • Συμμετοχή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, με τις αιτήσεις για τον 7ο κύκλο της να έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή, και η καταβολή της, με αυξημένα κατώτατα ποσά, να αναμένεται προς το τέλος του μήνα.
  • Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου.
  • Αναστολή καταβολής ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.
  • Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και πλήρης κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών σε εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε προσωρινή αναστολή.
  • Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων.
  • Δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» για την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων, για τα οποία η σχετική πλατφόρμα ανοίγει τις επόμενες ώρες.
  • Δυνατότητα συμμετοχής στο χρηματοδοτικό εργαλείο κάλυψης παγίων δαπανών.
Σταϊκούρας

Προαναγγελία ανακοινώσεων Σταϊκούρα από Πελώνη

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα», αναφέρει αρχικά η Αριστοτελία Πελώνη.

Συνέχισε λέγοντας πως «σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις; Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται».

«Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments