Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Καμία ανησυχία για το εμβόλιο της AstraZeneca

Θεμιστοκλέους: Καμία ανησυχία για το εμβόλιο της AstraZeneca
Θεμιστοκλέους: Όπως όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, έτσι έχει και το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί υπέρ της ασφάλειάς του», είπε ο Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca.  Ο Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τις ευρωπαϊκές χώρες, τα περιστατικά θρομβώσεων είναι 1 στις 346 χιλιάδες.

«Όπως όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, έτσι έχει και το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί υπέρ της ασφάλειάς του» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό αξιολογούνται καθημερινώς από τους οργανισμούς και πρόσθεσε ότι έχει αποδειχθεί ότι όλα είναι ασφαλή και απολύτως αποτελεσματικά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποκρίθηκε ότι “δεν είναι ακόμα σαφές αν θα χρειαστεί επαναληπτικό ή τρίτο εμβόλιο το φθινόπωρο” και εξήγησε ότι “όσοι έτυχε να νοσήσουν, παρά το ότι είχαν εμβολιαστεί, έφεραν πολύ χαμηλό ιικό φορτίο”.

Όσον αφορά τις παραδόσεις των εμβολίων είπε ότι οι εταιρίες έχουν επιβεβαιώσει παραδόσεις για τον Μάη και τον Ιούνιο, ενώ πλέον μπαίνει, όπως σημείωσε, στο παιχνίδι και η Johnson & Johnson, ήδη από το τέλος Απριλίου, με λίγες μόνο δόσεις. «Αναμένονται στην Ελλάδα 300.000 εμβόλια της Johnson & Johnson τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο» κατέληξε.

Ποιο το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών:

Όπως τονίστηκε στην χθεσινή ενημέρωση, συνολικά έχουν χορηγηθεί 1.847.000 δόσεις. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 1.214.000, ποσοστό 11,56% και με τις δύο δόσεις 663.000, ποσοστό 6,31%. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ως τα τέλη Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ μέσα στον Μάιο θα έχουν κάνει το εμβόλιο και οι ομάδες αυξημένου κινδύνου. Παράλληλα, όλος ο ενήλικος πληθυσμός, αναμένεται να ξεκινήσει σιγά-σιγά να εμβολιάζεται στα τέλη Μαΐου, και θα το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον Ιούνιο για όσους είναι μέχρι 59 ετών. Αναφορικά με τις παραδόσεις των εμβολίων:

  • Η Pfizer έχει παραδώσει πλάνο διμήνου με 1.550.000 δόσεις τον Μάιο και 1.700.000 δόσεις τον Ιούνιο.
  • Η Johnson & Johnson θα στείλει μια μικρή παραλαβή -70.000 δόσεις- τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.
  • Η AstraZeneca θα στείλει από 450.000 δόσεις κάθε μήνα για το επόμενο τρίμηνο (Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο).
  • Η Moderna έχει επιβεβαιώσει παράδοση 100.000 δόσεων, παρόλο που αναμένονται κι άλλες δόσεις από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments