Διεθνή

Αναστασιάδης: Αδιαπραγμάτευτη η πρόταση του ΟΗΕ

Αναστασιάδης: Αδιαπραγμάτευτη η πρόταση του ΟΗΕ
Αναστασιάδης: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε εκ νέου την πρόταση της Τουρκίας που περιλαμβάνει την δημιουργία δύο κρατών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε συνέντευξη του για πολλά θέματα της επικαιρότητας. Ένα από αυτά είναι και το Κυπριακό, λέγοντας την άποψη του σχετικά με την λύση που προτείνει η Τουρκία. Ακόμη μίλησε και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και για την σύμπτωση των θέσεων Ελλάδος – Κύπρου στο Κυπριακό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα (07/04) πως η μορφή λύσης του Κυπριακού παραμένει εκείνη που εισηγούνται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, οι παράμετροι του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου και το ανακοινωθέν της 25ης Νοεμβρίου 2019 στο Βερολίνο.

Απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας

Ο κ. Αναστασιάδης αναφερόταν στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία απορρίπτοντας εκ νέου την προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει θέμα λύσης δύο κρατών στην Κύπρο. Είπε ακόμα ότι στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης, εάν η Τουρκία έρθει αποφασισμένη για μια λύση που θα προστατεύει το σύνολο των κατοίκων της Κύπρου, δεν θα παραγνωρίζει τις ανησυχίες και των Ελληνοκυπρίων, δεν βλέπει τι θα αποτελέσει το πρόβλημα για να εξευρεθεί λύση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι ακόμα δεν έχει τύχει ενημέρωσης για την επίσκεψη των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στην Τουρκία, αλλά με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε συνεννοηθεί πως θα τύχει ενημέρωσης εντός των ημερών.

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση με την Υφυπουργό Ευρώπης της Βρετανίας

Ερωτηθείς τι θα θέσει ενώπιον της Υφυπουργού Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου με την οποία θα έχει συνάντηση αργότερα σήμερα, είπε ότι θα θέσει τις ξεκάθαρες θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως τέθηκαν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και προς κάθε συνομιλητή. «Δηλαδή, ότι η λύση παραμένει εκείνη που εισηγούνται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και οι παράμετροι του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, με βάση και την ανακοίνωση της 25ης Νοεμβρίου 2019, όταν είχαν συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ υπό την αιγίδα του, και τον κ. Ακιντζί».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ φαίνεται να έχει χαμηλές προσδοκίες από την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε αρχικά ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει, σημειώνοντας ότι οι προσδοκίες εξαρτώνται από την πολιτική βούληση της Τουρκίας. Αναστασιάδης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments