ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Χρήστος Σπίρτζης
Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Σπίρτζης στο pagenews.gr: Ο Μητσοτάκης κοιτάει το ταβάνι στις καταγγελίες Βρούτση για τον Φουρθιώτη

Χρήστος Σπίρτζης στο pagenews.gr: Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την υπόθεση Φουρθιώτη και πώς τη χειρίζεται η κυβέρνηση.

Ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για την υπόθεση Φουρθιώτη μετά τις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση, ρίχνοντας τα «βέλη» του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία για να «φοβίσει την ελληνική κοινωνία». Διαβάστε τι είπε ο Χρήστος Σπίρτζης στον Δημήτρη Τάκη:

Για το αν η Αστυνομία έχει χαλαρώσει ως προς τους ελέγχους για τα μέτρα του κορωνοϊού:

Ο Χρήστος Σπίρτζης μετά από ερώτημα του Δημήτρη Τάκη απάντησε σε σχέση με αυτό το ζήτημα που συζητείται τις τελευταίες μέρες, ενώ δηλώσεις είχε κάνει και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει μετά τη Νέα Σμύρνη και τα επεισόδια αφού ομάδες πολιτών, σύμφωνα με τον ίδιο, ψάχνουν ευκαιρία να συγκρουστούν με την Αστυνομία για να πλήξουν την εικόνα της.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά ότι λυπάται αν έχει τέτοια θέση η κυβέρνηση. «Θα ήταν πιο χρήσιμο ο κ. Οικονόμου να έκανε την αυτοκριτική του», είπε στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης, για την «πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις που έχει δώσει στην Ελληνική Αστυνομία».

Έπειτα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει περιθώριο «σε ακροδεξιά στοιχεία ή σε ακραία στοιχεία» μέσα στην Αστυνομία να λειτουργούν με τον τρόπο που «έχουν λειτουργήσει όλο αυτόν τον καιρό». Στη συνέχεια είπε ότι αν ίσχυε αυτό που είπε ο κ. Οικονόμου δεν θα είχαμε τον ξυλοδαρμό 13χρονου στη Λάρισα που έγινε μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

«Στην Ελληνική Αστυνομία υπηρετούν άνθρωποι που στη συντριπτική τους πλειοψηφία σέβονται τη Δημοκρατία, που είναι εργαζόμενοι με στολή, που θέλουν να υπηρετήσουν τον πραγματικό ρόλο που έχει η Ελληνική Αστυνομία», είπε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε ότι βασικός στόχος της πρέπει να είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Αντί για αυτό, ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι η Αστυνομία έχει μετατραπεί σε «σκληρό μηχανισμό καταστολής και χρησιμοποίησης για πολιτικές σκοπιμότητες. Στη λογική που μία κυβέρνηση που θέλει να φοβίσει την κοινωνία χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία».

«Αυτό πλέον είναι κρίμα και για τον Έλληνα πολίτη, για τη νεολαία μας που την έχουν στοχοποιήσει, για όλα όσα έχει τραβήξει η ελληνική κοινωνία να υπάρχει αυτή η κατηγορία από την κυβέρνηση», τόνισε.

Στη συνέχεια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι υπάρχει χαλάρωση των μέτρων και όχι χαλάρωση της Αστυνομίας. Χαρακτήρισε ως «επικοινωνιακό τρικ» της κυβένρνησης αυτό το επιχείρημα.

Για την υπόθεση Φουρθιώτη:

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε αρχικά ότι τις καταγγελίες τις έχουν κάνει «υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας», εννοώντας τον Γιάννη Βρούτση. «Ο Γιάννης Βρούτσης ήταν υπουργός μέχρι χθες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Βρούτσης σήμερα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

Χρήστος Σπίρτζης στο pagenews.gr: Ο Μητσοτάκης κοιτάει το ταβάνι στις καταγγελίες Βρούτση για τον Φουρθιώτη

Χρήστος Σπίρτζης στο pagenews.gr: Ο Μητσοτάκης κοιτάει το ταβάνι στις καταγγελίες Βρούτση για τον Φουρθιώτη

«Δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός με την πορεία του κ. Βρούτση να βγαίνει και να καταγγέλλει κάτι τέτοιο και ο κ. Μητσοτάκης να κοιτάει το ταβάνι», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης. «Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση για το θέμα», τόνισε στη συνέχεια.

«Την ίδια στιγμή γνωρίζουμε ότι τον φυλούσαν 14 άτομα, είχε συνοδευτικό, όταν στην Ανατολική Αττική, όπου εκλέγομαι, η εγκληματικότητα είναι σε πολύ υψηλό βαθμό, η βαρύνουσα εγκληματικότητα», σημείωσε. Αμέσως μετά πρόσθεσε ότι υπήρχε «αφαίμαξη έμψυχου δυναμικού και περιπολικών για να φυλούν τον κ. Φουρθιώτη που μπαίνει με μπράβους σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο κ. Βρούτσης στο γραφείο του και τον απειλεί».

Στη συνέχεια επισήμανε αρχικά ότι «αυτό η Ελληνική Αστυνομία το είχε διαψεύσει», ενώ στη συνέχεια ανακλήθηκε η φύλαξη Φουρθιώτη. Έπειτα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου, λέγοντας: «Ποιος θα λογοδοτήσει στην ελληνική κοινωνία για τις συνεχείς ανακοινωσεις της Ελληνικής Αστυνομίας που λένε ψέματα».

Για το αν υπάρχει κάτι πιο «σκοτεινό» στην υπόθεση Φουρθιώτη:

«Αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του κ. Βρούτση, βεβαίως υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης. «Είναι προφανές, αλλά αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λένε τα στελέχη και οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και απάντηση μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει».