Τεχνολογία

Facebook Pay: Νέα δυνατότητα πληρωμών

Facebook Pay: Νέα δυνατότητα πληρωμών
Facebook Pay: Μία νέα μέθοδο πληρωμής πρόκειται να ενταχθεί στη συγκεκριμένη λειτουργία για την πληρωμή λογαριασμών μέσω QR Code.

Το Facebook Pay πρόκειται να προσθέσει μία νέα μέθοδο πληρωμής. Παρόλα αυτά, το γνωστό κοινωνικό δίκτυο πρόσφατα  αντιμετώπισε μία νέα μεγάλη διαρροή χρηστών. Μάλιστα ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην ειδοποιήσει τους 553 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να διαρρέουν στο διαδίκτυο. Επίσης ανακοίνωσε πως θα επιτρέπεται η απενεργοποίηση σχολίων.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook Pay αναμένεται να δεχθεί μία νέα δυνατότητα με QR Code, που θα επιτρέπει την μεταφορά χρημάτων σε ανθρώπους εκτός του κύκλου των επαφών. Με ένα απλό σκανάρισμα θα είναι εφικτή η έναρξη της διαδικασίας της κάθε συναλλαγής.

Η νέα λειτουργία

Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν ως προς το ότι η εν λόγω νέα δυνατότητα του Facebook Pay θα μπορεί να επιτρέπει τις πληρωμές ακόμα και σε όσους δεν είναι στη λίστα των επαφών του κάθε χρήστη. Σε αυτή τη φάση, η δυνατότητα αυτή δοκιμάζεται σε αμερικανικό έδαφος, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμια κλίμακα, μόλις τελειώσουν οι δοκιμές.

Δεν είναι ακόμα σίγουρο εάν η συγκεκριμένη λειτουργία θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο Facebook Pay να αποκτήσει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, αλλά αξίζει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει στην πορεία της υπηρεσίας. Είναι δεδομένο ότι το Facebook συνεχίζει να εξερευνά τρόπους ενίσχυσης της αλληλεπίδρασης (άρα και του χρόνου) των χρηστών του.

Facebook Pay

Νέα λειτουργία απόκρυψης σχολίων

Όταν ένας χρήστης κάνει ανάρτηση, θα μπορεί να ελέγχει ποιος μπορεί να τη σχολιάζει και ποιοι μπορούν να τη δουν. Πρόσφατη αλλαγή εισήγαγε πρόσφατα και το twitter. Η Facebook εξαναγκάστηκε στην αλλαγή μετά την απόφαση δικαστηρίου της Αυστραλίας το 2019.

Σύμφωνα με την οποία τα μέσα ενημέρωσης ευθύνονται για δυσφημιστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν από χρήστες στις δημόσιες σελίδες των εταιρειών, γεγονός που προκάλεσε πρόβλημα. Οι εταιρείες καλούνται να κάνουν προέλεγχο των σχολίων, ωστόσο το Facebook δεν τους έδινε τέτοια δυνατότητα, παρά μόνο ένα περιορισμένο φίλτρο λέξεων-κλειδιά.

Ως εκ τούτου, οι χρήστες πλέον αποκτούν περισσότερο έλεγχο για το τι γράφεται στις σελίδες τους. Η απόφαση αναμένεται να γίνει εφικτή σε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης και άλλων δημόσιων σελίδων, που έχουν ήδη δώσει μάχη για να ελέγχουν τα σχόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments