Οικονομία

Μελίβελος: Το ανθόμελο από την Καστοριά που κατέκτησε την κορυφή σε διεθνή διαγωνισμό

Μελίβελος: Το ανθόμελο από την Καστοριά που κατέκτησε την κορυφή σε διεθνή διαγωνισμό
Μελίβελος: Κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης είναι η παραγωγή μελιού, γύρης, πρόπολης, βασιλικού πολτού και κεριού καθώς και η διάθεση αυτών.

Η επιχείρηση «Μελίβελος» είναι μια ελληνική επιχείρηση μελισσοκομικών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τον δασολόγο – μελισσοκόμο Τζακόπουλο Χρήστο το 2011 και εδρεύει στο ομώνυμο Βέλος Καστοριάς. Η αγάπη για το περιβάλλον, τη φύση και τη μέλισσα οδήγησε τον δημιουργό της να δραστηριοποιηθεί στον χώρο της μελισσοκομίας, με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας μελισσοκομικών προϊόντων σύμφωνα με τους κανόνες της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής.

Κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης είναι η παραγωγή μελιού, γύρης, πρόπολης, βασιλικού πολτού και κεριού καθώς και η διάθεση αυτών. Τα προϊόντα της «Μελίβελος» έχουν καταφέρει να οικοδομήσουν ένα ισχυρό προφίλ και σχέση εμπιστοσύνης με πληθώρα πελατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες, Ολλανδία, Γαλλία, Μαλαισία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία κ.α.) ενώ τον Απρίλιο του 2019 το μέλι Ανθέων της «Μελίβελος» απέσπασε το Silver Award στον Διεθνή Διαγωνισμό Μελιού «London International Honey Awards» – LIHA που πραγματοποιήθηκε.

Η «Μελίβελος» ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Πλέον, μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα μέλια του κόσμου, καθώς κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας, των Mediterranean Taste Awards 2021 (ΜΤΑ 2021), που διεξάγεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Βερολίνο. Η επιτυχία του 33χρονου μελισσοκόμου και παραγωγού, Χρήστου Τζακόπουλου, φαντάζει ακόμα μεγαλύτερη, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ξεκίνησε να ασχολείται με τη μελισσοκομία όταν έβαλε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, δύο κυψέλες στον λαχανόκηπο του σπιτιού του, για να έχει η οικογένεια «το δικό της μέλι».

Αυτές οι δύο κυψέλες έκαναν τον νεαρό παραγωγό, που είχε επιστρέψει στο χωριό του από τη Θεσσαλονίκη για να καλλιεργήσει ιπποφαές, να αγαπήσει τις μέλισσες και το μέλι τους και να στραφεί ολοκληρωτικά σε αυτή την απασχόληση. Μέσα σε λίγα χρόνια, η γεύση και η απόλαυση του μελιού του, ξεπέρασε τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας. Το «Μελίβελος» βρήκε τον στόχο στα εγχώρια βραβεία μελιού, αλλά φέτος, και παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία το κορωνοϊού, ο νεαρός παραγωγός στόχευσε ψηλότερα και δήλωσε συμμετοχή στα ΜΤΑ 2021.

Στην κορυφή η «Μελίβελος»

«Έβαζα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου σε ένα πρατήριο στην Νεάπολη Κοζάνης επιστρέφοντας από τη Θεσσαλονίκη. Μπήκα από το κινητό μου στην ιστοσελίδα των βραβείων για να δω τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού. Για μερικά λεπτά, έζησα μια απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων. Αρχικά είδα στην κατηγορία των χάλκινων κι απογοητεύτηκα, γιατί δεν είδα πουθενά το Μελίβελος. Μετά είδα ότι δεν ήταν ούτε στα ασημένια. Με έλουσε κρύος ιδρώτας, αλλά όταν κοίταξα ψηλότερα το πανηγύρισα. Ήταν πρώτο, στην κορυφή. Ακόμη και εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω το αποτέλεσμα, παρόλο που γνωρίζω ότι το μέλι που παράγω είναι άριστο», επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Τζακόπουλος.

Ο νεαρός μελισσοκόμος είναι απόφοιτος του τμήματος Δασολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και όπως έχει εκφράσει, «ήξερα ότι δεν θα ζήσω στη Θεσσαλονίκη, παρόλο που είναι ο τόπος μου και την αγαπώ. Ήθελα να ζήσω στην ύπαιθρο, αφού είμαι λάτρης της φύσης». Σήμερα, ο ιδιοκτήτης της «Μελίβελος», χωρίς να θέλει να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των μελισσιών του, αφού λέει ότι είναι «γρουσουζιά», διαθέτει περισσότερες από 250 κυψέλες και παράγει ετησίως δύο με τρεις τόνους μέλι, κατά 75% ορεινό μέλι ανθέων και το υπόλοιπο, μέλι καστανιάς και βελανιδιάς. Παράγει δε, όλα τα μελισσοκομικά προϊόντα: γύρη, πρόπολη, φυσικό κερί και βασιλικό πολτό, ενώ τα προϊόντα του έχουν ταξιδέψει και ταξιδεύουν σε διαδικτυακές πλατφόρμες πωλήσεων στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Μαλαισία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments