Ελλάδα

13χρονη Παλλήνη: Ευτυχώς εντοπίστηκε σώα

13χρονη Παλλήνη: Ευτυχώς εντοπίστηκε σώα
13χρονη Παλλήνη: Η Μαρία-Φιλοθέη που αγνοούταν εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και είναι καλά στην υγείας της. Τι αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η 13χρονη Μαρία-Φιλοθέη Ναζεράι που είχε χαθεί από την περιοχή της Παλλήνης εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας. Το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, είχε δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της.

Σύμφωνα με ό, τι έγινε γνωστό, η 13χρονη βρέθηκε σήμερα, μεσημεριανές ώρες, στο κέντρο της Αθήνας από άτομα της Ομάδας ΔΙΑΣ. Για ακόμη μια φορά, χάρη στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών, η Μαρία Φιλοθέη εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της, αν και αρκετά ταλαιπωρημένη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Μαρίας-Φιλοθέης στις 8/4/2021, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

13χρονη Παλλήνη: Βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας

13χρονη Παλλήνη: Βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας

Το «Χαμόγελο» σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Με αφορμή τα σχόλια που έχουμε δεχτεί στα Κοινωνικά Δίκτυα του «Χαμόγελου του Παιδιού» από όλους εσάς που ανησυχείτε, κάθε φορά που κάποιο παιδί βρίσκεται μακριά από το σπίτι του, και συνδράμετε ενεργά στο να επιστρέψει υγιές στους δικούς του, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η εφηβική ηλικία χαρακτηρίζεται από αρκετές δυσκολίες, οι οποίες, σε συνδυασμό με άλλα τραυματικά γεγονότα, ωθούν κάποια παιδιά στο να υιοθετούν συμπεριφορές που τα καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτα και οι οποίες δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστούν ικανοποιητικά, παρόλη την προσπάθεια από γονείς, φορείς παιδικής προστασίας και ειδικούς ψυχικής υγείας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο Φορέας Παιδικής Προστασίας που φιλοξενεί τη Μαρία-Φιλοθέη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ελαχιστοποιηθούν συμπεριφορές που τη θέτουν σε κίνδυνο.

13χρονη Παλλήνη: Ευτυχώς εντοπίστηκε σώα

13χρονη Παλλήνη: Ευτυχώς εντοπίστηκε σώα

Τι είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους.

Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρο του γιού του Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Ο Ανδρέας στις 9 Νοεμβρίου 1995, γράφοντας στο ημερολόγιο του κι ενώ τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments