Πολιτική

Πελώνη: Δεν συζητείται διακοπή του AstraZeneca

Πελώνη: Δεν συζητείται διακοπή του AstraZeneca
Πελώνη: «Υπάρχει συνολικά μία δυσπιστία σε πολίτες άνω των 60 ετών, για όλα τα εμβόλια», παραδέχτηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εν αναμονή της γνωμοδότησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, για το εμβόλιο της AstraZeneca, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση «δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο σκεύασμα, καθώς είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

Πελώνη: Μέχρι στιγμής η προσέλευση για το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται στο 93%

Μιλώντας στο Open, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι στις ανακοινώσεις του ο ΕΜΑ, ξεκαθάρισε ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους: «Στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν γίνει 18,1 εκατ. εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και έχουν παρατηρηθεί μόλις 30 τέτοια περιστατικά», είπε και υπογράμμισε ότι «μέχρι στιγμής η προσέλευση για το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται στο 93%, επομένως δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα αλλά και εμπιστοσύνη».

Επίσης, παραδέχθηκε, ότι υπάρχει συνολικά μία δυσπιστία σε πολίτες άνω των 60 ετών, για όλα τα εμβόλια, λέγοντας ότι αυτό πρέπει να ξεπεραστεί γιατί τα εμβόλια, όπως είπε, αποτελούν την ασπίδα. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να μπει ηλικιακό όριο για το εμβόλιο της Astrazeneca, αποκρίθηκε πως: «Δε νομίζω ότι θα μπει πλαφόν ηλικιακό για AstraZeneca για τους άνω των 60, γιατί όλα τα περιστατικά που βλέπω ότι εξετάζονται στον κόσμο αφορούν σε μικρότερες ηλικίες. Φαντάζομαι πως εάν και εφόσον υπάρξει απόφαση για περιορισμό δεν θα αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες».

Πελώνη: Απαραίτητα τα self tests για τα σχολεία

Μιλώντας για τα self tests, η κ, Πελώνη είπε ότι από την Πέμπτη που έχει αρχίσει η διάθεσή τους στα φαρμακεία, υπάρχει μεγάλη ζήτηση: «Έχουν δοθεί μέχρι και την Πέμπτη 126.799 self test. Υπήρξε μεγάλη ζήτηση. Είναι απαραίτητη η προσέλευση στο σχολείο με αρνητική βεβαίωση. Οι μαθητές των εσπερινών λυκείων θα παραλάβουν τα self test από τους διευθυντές τους».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα αλλά και το αν θα ανοίξουν οι εκκλησίες, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι όποιες συζητήσεις είναι πολύ πρόωρες. «Όλοι θέλουμε να πάμε στα χωριά μας, ας κάνουμε όμως λίγη υπομονή. Η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει βήμα βήμα» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments