Οικονομία

Επιχειρήσεις: Ποια η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων

Επιχειρήσεις: Ποια η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων
Επιχειρήσεις: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Elevate Greece» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος «Elevate Greece» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επιχειρήσεις: Τι είναι το πρόγραμμα «Elevate Greece»

Το πρόγραμμα «Εlevate Greece» στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των νεοφυών επιχειρήσεων του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Πραγματοποιείται με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης και θα καλύψει το Κεφάλαιο Κίνησης έως 80% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος αναφοράς (2019 ή 2020) με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα €5.000 και μέγιστο τα €100.000.

Επιχειρήσεις: Πως υποβάλλονται αιτήσεις

Οι εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις στο Εθνικό Μητρώο «Elevate Greece», μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων.

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 30/9/2021 και ώρα 15:00. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.ependyseis.gr/mis/(S(jdxehtnbocstx4n3grvkqref))/System/Login.aspx?ReturnUrl=%2fmis%2fdefault.aspx

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμαςδήλωσε: «Το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο, στήριξης Νεοφυών επιχειρήσεων του Εθνικού Μητρώου «Elevate Greece» ύψους 60 εκατ. ευρώ, είναι γεγονός.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών υποβολών έχει ήδη ανοίξει προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις χρηματοδότησης  για την στήριξη των νεοφυών/καινοτόμων επιχειρήσεων που πλήττονται από την έξαρση της πανδημίαςτου COVID-19. Από την πρώτη στιγμή, είχαμε πει πως με το Elevate Greece δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στην Πολιτεία να προωθήσει στοχευμένα μέτρα, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του οικοσυστήματος.»

Επιχειρήσεις : Σε ποιους απευθύνεται η πρόσκληση

Η πρόσκληση απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», ή θα έχουν εγγραφεί πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης τους και έως τις 30.09.2021.

Θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητά τους έως τις 31.12.2020, να δραστηριοποιούνται σε τομείς της Έξυπνης Εξειδίκευσης/RIS3 και στους ΚΑΔ που έχουν πληγεί.

Η κρατική στήριξη θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων (μη επιστρεπτέας ενίσχυσης) με στόχο να συμβάλει στη διασφάλιση επαρκούς κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 80% των δαπανών κεφαλαίου κίνησης για το έτος αναφοράς 2019 ή 2020. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Πρόσκληση συνάδει με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο Προσωρινό Πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19. Ειδικότερα, η δημόσια χρηματοδότηση των επιχειρήσεων θα κυμαίνεται από €5.000 έως €100.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments