Πολιτική

Μητσοτάκης για Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά ένα άξιο τέκνο της»

Μητσοτάκης για Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά ένα άξιο τέκνο της»
Μητσοτάκης για Τσούνη: Ο πρωθυπουργός έστειλε συλλυπήριο μήνυμα για τον θάνατο του εφοπλιστή που είχε δωρίσει την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για τον θάνατο του εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη που πέθανε σήμερα. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε κάνει το ίδιο και για τον εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση που και αυτός έφυγε από τη ζωή.

«Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της. Και όλοι σκύβουμε με σεβασμό στη μνήμη του αληθινού ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη», τόνισε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Του ανθρώπου, που υπηρέτησε τη χώρα από τα 15 του χρόνια, πολεμώντας στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Που στάθηκε δίπλα της, σταθερός και σεμνός ευργέτης, για δεκαετίες ολόκληρες. Και λίγο πριν από τη δύση της μακράς και δημιουργικής ζωής του, δώρισε το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», επισήμανε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης για Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά ένα άξιο τέκνο της»

Μητσοτάκης για Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά ένα άξιο τέκνο της»

Ο Ιάκωβος Τσούνης, δώρισε την περιουσία του στις «Άγιες», όπως τις αποκάλεσε, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα άφησε 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα και 60 αποβατικά σκάφη (αμφίβιων επιχειρήσεων). Την είδηση για τον θάνατό του έκανε γνωστή ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ιάκωβος Τσούνης

Για τον Γιάννη Αγγελικούση, τον άλλο εφοπλιστή που απεβίωσε, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Ο Γιάννης Αγγελικούσης τίμησε τη θαλασσινή παράδοση και την πατρίδα μας με κάθε τρόπο: Κατέκτησε τους ωκεανούς, υψώνοντας την γαλανόλευκη στα σκάφη του. Μετέφερε στην Ελλάδα την έδρα των δραστηριοτήτων του, ενισχύοντας σημαντικά τη ναυτική της εκπαίδευση.

Και, όταν χρειάστηκε, όπως στη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας, βοήθησε στη μάχη για την υγεία με αθόρυβες δωρεές. Ναυτικός και Έλληνας μέχρι το τέλος. Παραλαμβάνοντας την σκυτάλη της προκοπής από τον πατέρα του Αντώνη, ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ιδρυτή της οικογενειακής εμπορικής αρμάδας, ο Γιάννης Αγγελικούσης και η αδελφή του ‘Αννα κυριάρχησαν με τους στόλους τους στα κύματα του κόσμου. Το πηδάλιο του Γιάννη περνά, τώρα, στα δυνατά χέρια της μοναχοκόρης του Μαρίας. Και είναι σίγουρο ότι και η δική της πυξίδα θα δείχνει μόνο μπροστά. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μου είναι στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments