Ελλάδα

Δημήτρης Ρίζος: Πέθανε ο εκδότης του Λαμιακού Τύπου

Δημήτρης Ρίζος: Πέθανε ο εκδότης του Λαμιακού Τύπου
Δημήτρης Ρίζος: Ο εκδότης έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια αφού επιπλοκές μετά από ένα χειρουργείο απέβησαν μοιραίες. Τη Δευτέρα η κηδεία του.

Ο Δημήτρης Ρίζος, εκδότης του Λαμιακού Τύπου έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου. Έτσι, ο δημοσιογραφικός κόσμος μετά τον χαμό του Γιώργου Καραϊβάζ, τον οποίο σκότωσαν στυγνοί δολοφόνοι, αλλά και τον θάνατο του Δημήτρη Νεστορίδη, θρηνεί και τον 66χρονο εκδότη από τη Λαμία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Δημήτρης Ρίζος πέθανε το πρωί της Κυριακής σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν. Ο 66χρονος εκδότης το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει ένα προγραμματισμένο χειρουργείο, που αρχικά πήγε καλά. Τα πράγματα, όμως, στη συνέχεια χειροτέρεψαν.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες παρουσίασε κάποιες επιπλοκές, οι οποίες τελικά τελικά αποδείχτηκαν αξεπέραστες. Η κηδεία του Δημήτρη Ρίζου θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 12:00 το μεσημερι στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

Δημήτρης Ρίζος: Πώς ξεκίνησε για να «χτίσει» τον Λαμιακό Τύπο

Οι εργαζόμενοι και συνάδεφλοί του στον Λαμιακό Τύπο είναι σοκαρισμένοι. Σε κείμενο που έχουν αναρτήσει με τίτλο «Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο διευθυντής του Λαμιακού Τύπου, Δημήτρης Ρίζος» περιγράφεται πώς ξεκίνησε την καριέρα του, πώς «έχτισε» τη γνωστή εφημερίδα της περιφέρειας και πώς στη συνέχεια αυτή καθιερώθηκε.

Το κείμενό τους αναφέρει: «Πένθος για την οικογένεια του ”Λαμιακού Τύπου”. Έφυγε αναπάντεχα σήμερα απο τη ζωή ο Διευθυντής της εφημερίδας Δημήτρης Ρίζος μετά απο νοσηλεία λίγων ημερών σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Δημήτρης Ρίζος: Πώς ξεκίνησε για να «χτίσει» τον Λαμιακό Τύπο

Δημήτρης Ρίζος: Πώς ξεκίνησε για να «χτίσει» τον Λαμιακό Τύπο

Ο Δημήτρης Ρίζος άφησε το στίγμα του στη δημοσιογραφία και σημαντική παρακαταθήκη στον ελληνικό τύπο. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη.

Μαζί με τον αδελφό του Σπύρο από το 1977 ιδρυσαν την εταιρεία “ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ” Α.Ε., που δραστηριοποιείται στο χώρο των γραφικών τεχνών. Ξεκινώντας από ένα κλασσικό τυπογραφείο, κατάφεραν να οργανώσουν και να λειτουργούν σήμερα μια ημερήσια περιφερειακή εφημερίδα με δικό της τυπογραφείο και μια πλήρως οργανωμένη εκτυπωτική μονάδα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Ρίζος κατα τη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής του στο χώρο των εκδόσεων εβαλε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στον εντυπο τύπο της Λαμίας και ευρύτερα της Φθιωτικής κοινωνίας. Ο Δημήτρης Ρίζος ηταν ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και τα τελευταία χρόνια εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο θάνατος του Δημήτρη αφήνει πίσω του ενα μεγάλο δυσαναπλήρωτο κενό. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 12 μμ στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Αμπλιανη Λαμίας. Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο COVID-19. Η οικογένεια του Δημητρίου Ρίζου επιθυμεί αντι στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας και στα Ιδρύματα της Μητροπόλεως Φθιώτιδας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments