ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Παύλος Χρηστίδης
Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ

Παύλος Χρηστίδης στο pagenews.gr: Η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση

Παύλος Χρηστίδης στο pagenews.gr: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σχολίασε τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης για την Κεντροαριστερά και τόνισε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένη στο χθες, προτάσσοντας πως το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ και έτοιμο να στηρίξει τους πολίτες.

Ο Παύλος Χρηστίδης μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, απαντώντας σε σχετικές ερωτικές για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, για την πρόσφατη δημοσκόπηση για την Κεντροαριστερά και το ποιος εκφράζει καλύτερα αυτόν τον χώρο καθώς και για τις αντιπαραθέσεις σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής του νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

Για την πρόταση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών:

Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία των συμπολιτών μας είναι πάνω από όλα. Όποιος υγειονομικός, δεν θέλει να εμβολιαστεί, δεν μπορεί να βάλει ούτε τη δική του ζωή ούτε των διπλανών του που έχει να φροντίσει, σε κίνδυνο. Αυτό που προτείνουμε είναι να μην είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον Σεπτέμβρη. Εδώ και τώρα να δώσουμε μια λύση. Γιατί χάνονται συνάνθρωποί μας. Να πάνε σε διοικητικές θέσεις, εκεί που δεν αποτελεί ο κορωνοϊός κίνδυνο για τη δική τους ζωή ή των υπολοίπων. Το υπουργείο Υγείας γνωρίζει ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι. Μπορεί να υπάρξει μια διοικητική πράξη που τοποθετεί όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, σε μια άλλη γραμμή. Οι ειδικές καταστάσεις επιβάλλει ειδικές λύσεις. Κάθε καθυστέρηση στοιχίζει ζωές. Το μείζον είναι να βρεθεί μία λύση.

Για την πρόσφατη δημοσκόπηση για την Κεντροαριστερά:

Για εμάς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πράγματα και είναι «φωτογραφίες» της στιγμής. Τις διαβάζουμε και τις μελετάμε αλλά πάντοτε έχουμε στο μυαλό μας τις πολιτικές μας επιλογές. Το γεγονός ότι ο κος Τσίπρας εγκλωβίστηκε στην «αγκαλιά» του κου Καμμένου τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα έχει ιδεολογικές εμμονές που εκφράζονται με fake news, δείχνει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένη στο χθες. Δεν μπορεί να εκφράσει την Κεντροαριστερά με όρους του μέλλοντος και υπό αυτή την έννοια, εμείς είμαστε και για τις μάχες του αύριο. Αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, σοβαρή, μετρημένη, συγκροτημένη σε όλα τα ζητήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο πόλος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού:

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η πανδημία είναι η μεγάλη εικόνα με σκοπό τη διαχείρισή της και εκεί θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις. Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν συζητηθεί και έχουν αποφασισθεί στα συνέδρια και θα τηρήσουμε το καταστατικό μας και τις αποφάσεις που έχουν πάρει τα όργανά μας. Η εκλογή αρχηγού θα γίνει όπως περιγράφεται στο καταστατικό και σε χρόνο που είναι σαφής και θα καθοριστεί από μια κεντρική επιτροπή που θα γίνει το φθινόπωρο του 2021. Θα κάνουμε εσωτερικές εκλογές όταν έρθει η ώρα.