Ελλάδα

Ναζιστική φιέστα Κρήτη: Αντιδράσεις για τα σχέδια «Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»

Ναζιστική φιέστα Κρήτη: Αντιδράσεις για τα σχέδια «Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»
Ναζιστική φιέστα Κρήτη: Μεγάλες αντιδράσεις στο νησί για εκδήλωση που προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας των ναζί.

Μια ναζιστική φιέστα ετοιμάζεται να οργανωθεί στην Κρήτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών και, μάλιστα, τις μέρες της επετείου της «Μάχης της Κρήτης». Να θυμίσουμε ότι με αυτόν τον όρο έχει μείνει στην ιστορία η αντίσταση του κρητικού λαού στην αεροαπόβαση των Γερμανών ναζί τον Μάιο του 1941, ένα γεγονός που ακόμα και σήμερα ερευνάται από τους ιστορικούς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν, οι «Ευρωπαίοι Αλεξεπτωτιστές» θέλουν να «τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που πριν 80 χρόνια υλοποίησαν επιτυχώς την πρώτη στην Ιστορία αερομεταφερόμενη επιχείρηση με την ονομασία Επιχείρηση Ερμής», να τιμήσουν δηλαδή τους ναζί που εισέβαλαν στην Κρήτη.

Η εκδήλωση με το όνομα «Kreta Memorial» πρόκειται να διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στα Χανιά, με την αφίσα της εκδήλωσης να αναφέρει: «Έχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια από τότε που οι Επίλεκτοι Αλεξιπτωτιστές του Γ’ Ράιχ έκαναν το άλμα και κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Τόλμη τους. Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στα πεσμένα Αερομεταφερόμενα Αδέρφια μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση στην ιστορία».

Ναζιστική φιέστα Κρήτη: Αντιδράσεις για τα σχέδια «Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»

Ναζιστική φιέστα Κρήτη: Αντιδράσεις για τα σχέδια «Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»

Ναζιστική φιέστα Κρήτη: Η καταγγελία του Αριστομένη Συγγελάκη

Καταγγελία για τη συγκεκριμένη ναζιστική φιέστα υπάρχει από τον συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και Μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, Αριστομένη Συγγελάκη.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Συγγελάκης αναφέρει: «Αλήθεια, θέλουν οι θαυμαστές των ναζί σφαγέων να τιμήσουν τον ηρωικό λαό της Κρήτης που υπερασπίστηκε με αυτοθυσία την πατρίδα του αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα από την επιβολή της κτηνωδίας της ναζιστικής “νέας τάξης πραγμάτων”; Τους υπέροχους Κρητικούς, που, αν και άοπλοι, ανεκπαίδευτοι και χωρίς ηγεσία, με μόνο όπλο την ανυπότακτη κρητική ψυχή, δεν δίστασαν να αναμετρηθούν με το πλέον επίλεκτο σώμα του πιο ισχυρού στρατού της εποχής;

Θα τιμήσουν, μήπως, οι θαυμαστές των ναζί και τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, που σφαγίασαν οι “άξιοι θαυμασμού ιππότες της Βέρμαχτ“;

Ή, αλήθεια, σκέφτονται οι διοργανωτές να τιμήσουν και τα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος, κυρίως Εβραίους αλλά και Ρομά, ψυχικά πάσχοντες, άτομα με νοητική υστέρηση, Γερμανούς φιλελεύθερους, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, Σοβιετικούς αιχμαλώτους και πολλούς ακόμη, που εξολόθρευσαν βάσει ενός σχεδίου, που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους, οι Γερμανοί άρειοι του Χίτλερ;

Επέλεξαν για τη ναζιστική τους φιέστα την Κρήτη, που δεν υπάρχει ούτε ένα χωριό χωρίς θύματα της ναζιστικής θηριωδίας!

Αλήθεια, ποια δημόσια αρχή έδωσε την άδεια γι’ αυτή την άθλια φιέστα ναζιστικού παραληρήματος; Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει ελληνική αρχή που έδωσε την άδεια για να γίνει αυτές οι αποτρόπαιες εμετικές, φασιστικές εκδηλώσεις;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments