Διεθνή

ΕΜΑ: Υπό έρευνα το εμβόλιο της Johnson & Johnson

ΕΜΑ: Υπό έρευνα το εμβόλιο της Johnson & Johnson
ΕΜΑ: Ερευνά τα περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό, ενώ ο ΠΟΥ τηρεί στάση αναμονής και παρακολουθεί στενά τα δεδομένα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι ερευνά τις αναφορές περί θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν σε γυναίκες που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, καθώς και ότι ήταν ενήμερος της απόφασης των ΗΠΑ περί αναστολής χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου. Την ίδια στιγμή, η εταιρία ανακοίνωσε θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων της στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο ΕΜΑ ανακοίνωσε με δήλωσή του ότι δεν είναι ακόμα σαφές εάν υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θρομβώσεων, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή ασφαλείας του συνεχίζει τη διαδικασία αξιολόγησης που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα.

ΠΟΥ: Παρακολουθεί στενά τα δεδομένα – Αναμένει την αξιολόγηση από ΕΜΑ και FDA

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι παρακολουθεί στενά τα παγκόσμια δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ αναμένει την αξιολόγηση του εμβολίου από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά την υπόθεση, περιμένουμε την EMA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων) και την FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) και παρακολουθούμε την παγκόσμια βάση δεδομένων για αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών για να δούμε αν υπήρξαν περιπτώσεις οπουδήποτε αλλού», απάντησε ο ΠΟΥ σε ερώτηση που έθεσε το Reuters. «Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την αναθεώρηση των δεδομένων», πρόσθεσε.

Η εταιρία προχώρησε σε καθυστέρηση της παράδοσης των εμβολίων στην Ευρώπη μετά την καταγραφή 6 περιστατικών θρομβώσεων στις ΗΠΑ

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ συνέστησαν σήμερα την παύση της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson, καθώς έγινε αναφορά έξι περιστατικών θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό. Και τα έξι περιστατικά αφορούν γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Σύμφωνα με αξιωματούχους, μία εξ αυτών πέθανε και μια δεύτερη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά από αυτή την είδηση, η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων στην Ευρώπη και πως επανεξετάζει τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων σε ανθρώπους που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments