Διεθνή

Sputnik-V: Επιστήμονες μελετούν το συνδυασμό του με Astrazeneca, Pfizer και Moderna

Sputnik-V: Επιστήμονες μελετούν το συνδυασμό του με Astrazeneca, Pfizer και Moderna
Sputnik-V: Ιταλοί και Ρώσοι επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται, προκειμένου να ερευνήσουν τον συνδυασμό του ρώσικου εμβολίου με αυτά αυτά της AstraZeneca, Pfizer και Moderna.

Ιταλοί και Ρώσοι επιστήμονες πρόκειται να συνεργαστούν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, καθώς θα μελετήσουν τον συνδυασμό του εμβολίου Sputnik-V με τα εμβόλια της AstraZeneca, Pfizer και Moderna.

Το Εθνικό Ινστιτούτο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι, το οποίο εδρεύει στην Ρώμη θα συνεργαστεί με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι. Η συνεργασία θα αφορά την έρευνα σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και το συνδυασμό του με άλλα εμβόλια, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει μόλις ο Ιταλικός οργανισμός φαρμάκων (Aifa) εγκρίνει το σχετικό πρωτόκολλο για τις έρευνες. Μάλιστα, μόλις διεκπεραιωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα φτάσουν στην Ιταλία Ρώσοι επιστήμονες.

Η έρευνα θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή 600 εθελοντών

Ο διευθυντής του ιταλικού ινστιτούτου Φραντσέσκο Βάγια διευκρίνισε ότι είχε την διαβεβαίωση του Aifa για το ενδιαφέρον του να στηρίξει την εν λόγω έρευνα, η οποία θα μελετήσει τον συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V με τά εμβόλια της AstraZeneca, Pfizer και Moderna, ενώ στις κλινικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν 600 εθελοντές.

«Θα υπάρξουν τέσσερις ομάδες από 150 εθελοντές και θα μελετήσουμε το αποτέλεσμα από τον εμβολιασμό με δύο διαφορετικά εμβόλια, του εμβολίου Sputnik-V καθώς και των εμβολίων AstraZeneca, Pfizer, Moderna», δήλωσε ο Ιταλός καθηγητής.

Το ερώτημα των επιστημόνων: Μπορεί να ανταπεξέλθει το εμβόλιο Sputnik-V στις μεταλλάξεις του ιού;

Ο Βάγια είπε ότι κύριος στόχος της έρευνας είναι να μελετηθεί το αποτέλεσμα που έχει το ρωσικό εμβόλιο στις διάφορες μεταλλάξεις του κορωνοϊού. «Βασικά μιλάμε για γνωστά την δεδομένη στιγμή στελέχη, τα οποία έχουμε απομονώσει. Και η έρευνα μας πρέπει να δώσει μια επιστημονική απάντηση στους λεγόμενους αμφισβητίες, ώστε να δείξουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων», είπε ο Βάγια.

Ο ίδιος είπε ότι μετά από 10 ημέρες θα φθάσουν στην Ιταλία οι Ρώσοι συνάδελφοι του και πως το Ινστιτούτο έχει παραγγείλει 600 δόσεις εμβολίου που απαιτούνται για την διεξαγωγή της έρευνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments