Διεθνή

Moderna: Αποτελεσματικό 90% το εμβόλιο

Moderna: Αποτελεσματικό 90% το εμβόλιο
Moderna: Η εταιρία άρχισε τον Μάρτιο να κάνει δοκιμές τριών προσεγγίσεων για την ενίσχυση του εμβολίου για την προστασία από νέες παραλλαγές.

Στον απόηχο της αναστολής της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που παρασκεύασε κατά του κορωνοϊού έδειξε ότι συνεχίζει να προσφέρει ισχυρή προστασία κατά της νόσου έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, με αποτελεσματικότητα άνω του 90% έναντι όλων των κρουσμάτων.

Επίσης, συμπέρανε ότι παρέχει περισσότερο από 95% προστασία έναντι σοβαρών μορφών της νόσου.

Η φαρμακευτική εταιρία, που θα ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με την πρόοδο των εμβολίων της σε μια εκδήλωση σήμερα, δήλωσε ότι η εξαμηνιαία παρακολούθηση της αρχικής μελέτης τελικού σταδίου του εμβολίου έδειξε ότι η αποτελεσματικότητά του παρέμεινε συνεπής με τις προηγούμενες ενημερώσεις της. Η εταιρία έχει ακόμη ξεκινήσει τη δοκιμή νέων εκδοχών του εμβολίου που στοχεύουν μια νέα ανησυχητική παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και είναι γνωστή ως Β.1.351.

Ανέφερε ότι και οι δύο εκδόσεις του εμβολίου στις οποίες θα κάνει δοκιμές, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυδύναμου εμβολίου που συνδυάζει το πρόσφατα σχεδιασμένο εμβόλιο με το προηγούμενο, αύξησαν τους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι των παραλλαγών σε ποντίκια, με το πολυδύναμο να παρέχει το ευρύτερο επίπεδο ανοσίας. Θυμίζουμε ότι η Moderna άρχισε τον Μάρτιο να κάνει δοκιμές τριών προσεγγίσεων για την ενίσχυση του εμβολίου για την προστασία από νέες παραλλαγές.

Το σκεύασμα έχει λάβει άδεια ή έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 40 χώρες και χρησιμοποιεί την τεχνολογία messenger RNA (mRNA). Τέλος, η εταιρία δήλωσε ότι έως την Δευτέρα είχε παραδώσει περίπου 132 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 117 εκατομμυρίων δόσεων στις ΗΠΑ και επισήμανε ότι βρίσκεται σε πορεία να εφοδιάσει τη χώρα με 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έως τα τέλη Ιουλίου.

Tι έχει γίνει με την έγκριση στην ΕΕ:

Θυμίζουμε ότι το εμβόλιο της Moderna πήρε την άδεια που χρειαζόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις αρχές Ιανουαρίου. «Με το εμβόλιο Moderna, το δεύτερο που έχει πλέον εγκριθεί στην ΕΕ, θα έχουμε επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις. Και θα έρθουν περισσότερα εμβόλια. Η Ευρώπη έχει εξασφαλίσει έως και δύο δισεκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων COVID-19», σημείωσε τότε ευχαριστημένη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments