ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ανδρέας Λοβέρδος
Βουλευτής ΚΙΝΑΛ

Ανδρέας Λοβέρδος στο pagenews.gr: Θα γίνει πάλι το ΠΑΣΟΚ η δύναμη εξουσίας που ήταν

Ανδρέας Λοβέρδος στο pagenews.gr: Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές του κόμματος και τόνισε πως, αν εκλεγεί, και το όνομα θα αλλάξει και ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, παρουσιάζοντας τους στόχους του στις εκλογές που πλησιάζουν και αυτές οι υποσχέσεις δεν είναι άλλες από τον διπλασιασμό των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, την επιστροφή του brand name «ΠΑΣΟΚ» και τη συζήτηση όλων των θεμάτων που πρέπει. 

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επίσης, απάντησε σε ερώτηση για τον «ιδεολογικό αντίπαλο» που δεν είναι άλλος από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον «υπαρξιακό αντίπαλο» που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια της συνέντευξής του μάλιστα, ανέλυσε διεξοδικά τις σκέψεις του για το ΚΙΝΑΛ του οποίου θα αλλάξει το όνομα αν εκλεγεί ο ίδιος και αναλάβει τα ηνία του κόμματος. 

Για το τι σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «υπαρξιακός αντίπαλος»:

Σημαίνει ή εμείς ή αυτοί. Η Αριστερά στην Ελλάδα είχε κόμματα με παρελθόν, έχουν διαμορφώσει μια ιστορία. Τη σέβομαι και την τιμώ απόλυτα. Ούτε να τελειώσουν θέλω, ούτε τίποτα. Αλλά ως εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή, με βάση τις εκλογές του 2019, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μπορούμε να πλησιάσουμε τα ποσοστά αυτά τα οποία αναδεικνύουν τις αξιωματικές αντιπολιτεύσεις, τον δεύτερο πόλο που θα λέγαμε. Η μοίρα μας είναι ή να υπερδιπλασιαστούμε ή να μας «καταπιούν». Ο ένας στους πέντε ψηφοφόρους μας πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Ανδρέας Λοβέρδος

Για το αν υπάρχει ένας χάρτης για αυτόν τον υπερδιπλασιασμό:

Στις επόμενες εκλογές. Θα συμβεί. Φτάνει να είμαστε καλά. Εφόσον έχουμε την υγεία μας και είμαστε μάχιμοι άνθρωποι. Η πολιτική ποτέ δεν σταματάει. Και αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αλίμονο, αν σταματάει η πολιτική επειδή κάτι άλλο πολύ μεγάλο συμβαίνει. Άρα, ένα κόμμα από τον δικό μας χώρο είναι συνυφασμένο με την εξουσία. Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα κυβέρνησαν και κυβερνούν και τώρα στην Ευρώπη. Δεν είναι κόμματα για να δίνουν συμβουλές στις κυβερνήσεις. Είναι μεγάλα κόμματα. Το μέγεθος παίζει ρόλο. Τι Κίνημα Αλλαγής είσαι αν αυτά που πιστεύεις, δεν γίνουν πράξη ποτέ; Άρα ή μεγαλώνεις ή συγκυβερνάς. Αλλιώς είσαι ένα κόμμα αχρείαστο. Φιλοδοξία μου να γίνουμε και πάλι ένα κόμμα μεγάλο, μια δύναμη εξουσίας για να αναλάβουμε κυβερνητικές ευθύνες. Για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν υπάρχει άλλη λύση. Από το 7% με 8% είναι να πάμε στο 18%. Αυτή είναι η υπόσχεσή μου.

Για τις επόμενες εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα άλλο κόμμα:

Εκτιμώ ότι ο τελευταίος ανασχηματισμός του κου Μητσοτάκη έδειξε ότι θέλει να συνεχίσει μόνος του. Έδειξε ότι θέλει να κάνει δύο εκλογές, να ψηφίσει τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής και να πάει στο δικό του εκλογικό σύστημα με δεύτερο γύρο. Το κόμμα του κου Μητσοτάκη θέλει να «αγκαλιάσει» από το Κέντρο μέχρι τη σκληρή Δεξιά. Μοιραία το κόμμα που κυβερνά, μεγαλώνει και η αντιπολίτευση γίνεται στο εσωτερικό του. Εμείς πάμε για ΠΑΣΟΚ που θέλει να γίνει Κίνημα Αλλαγής. Πάμε και για να μεγαλώσουμε. Έχουμε μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Στις επόμενες εκλογές θα είμαστε υπερδιπλάσιοι και στις μεθεπόμενες δεν έχουμε ταβάνι. Θα γίνει πάλι το ΠΑΣΟΚ η δύναμη εξουσίας που ήταν. Αυτό που μου δίνει πίστη, είναι ότι η υπόσχεσή μου αυτή ακούγεται. Δεν λέει κάποιος: «Μα τι μας λέει αυτός τώρα;».

Για το αν θα αλλάξει το όνομα του κόμματος στην περίπτωση που εκλεγεί:

Προφανώς θα αλλάξει, θα γίνει ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Προς ώρας αυτό έχουμε στο τραπέζι. Δεν με ικανοποιεί ο τίτλος «βουλευτής ΚΙΝΑΛ». Έχουμε ένα ηχηρό όνομα. Και θα το κάνω κυρίαρχο σήμα. Επιστρέφει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι μόνος του. Δεν θα διώξουμε ανθρώπους που ήρθαν στο Κίνημα Αλλαγής γιατί είδαν ένα φως εκεί όταν οι άλλοι έφευγαν. Ανεξαρτήτως αν έχουν ή δεν έχουν μεγάλη πολιτική δύναμη.