Πολιτική

Χαρδαλιάς για αντιπυρική περίοδο: Παραμένουμε σε επιφυλακή

Χαρδαλιάς για αντιπυρική περίοδο: Παραμένουμε σε επιφυλακή
Χαρδαλιάς για αντιπυρική περίοδο: «Τα κλιματικά δεδομένα δεν μας βοηθούν. Θέματα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι, φέτος δεν θα επαναληφθούν», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στην Πάτρα βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (13/4) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να κάνει αυτοψία στο νέο εμβολιαστικό κέντρο της πόλης. Στο περιθώριο αυτό πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με αντικείμενο την βέλτιστη προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. 

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε επίσης ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκης, και η Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ευσταθία Γιαννιά, εξετάστηκε διεξοδικά ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και επιβεβαιώθηκε η πλήρης ετοιμότητα του μηχανισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ιδιαίτερα:

«Δουλεύουμε πολύ εντατικά, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Κάποια μικρά ζητήματα που μένουν να επιλυθούν, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, η οποία από την πρώτη στιγμή έχει αγκαλιάσει όλη αυτή την προσπάθεια, πιστεύω ότι θα διευθετηθούν. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση, παραμένουμε σε επιφυλακή. Τα κλιματικά δεδομένα δεν μας βοηθούν, αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι ορισμένα θέματα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι, ειδικά σε κάποιες περιοχές όπως στην Ηλεία, φέτος δεν θα επαναληφθούν. Η μέχρι τώρα προετοιμασία έχει πάει πάρα πολύ καλά».

Από την μεριά του ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης είπε μεταξύ άλλων:

«Φέτος θα υπάρχει η συνδρομή πολλών εναέριων πυροσβεστικών μέσων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Θέλουμε να έχουμε γρήγορη ανταπόκριση, αμεσότητα και καλό συντονισμό, με σκοπό να μην αφήνουμε κανένα συμβάν να εξελιχθεί». Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των πυρκαγιών, σημειώνοντας ότι «πρέπει να φροντίζουν για τον έγκαιρο και σωστό καθαρισμό των οικοπεδικών εκτάσεών τους και ειδικά αυτών που βρίσκονται κοντά σε σπίτια».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ακόμη, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας, ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, καθώς και οι Διοικητές των αντίστοιχων περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments