Ελλάδα

Πάτρα: Πρεμιέρα σήμερα για το mega εμβολιαστικό κέντρο

Πάτρα: Πρεμιέρα σήμερα για το mega εμβολιαστικό κέντρο
Πάτρα: Θα υπάρχουν 16 εμβολιαστικές γραμμές, όπου καθημερινά θα διενεργούνται 900 εμβολιασμοί.

Τις πόρτες του στους πολίτες ανοίγει από σήμερα (15/4) το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, σε κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, το οποίο βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του νέου λιμανιού. Στο κέντρο θα υπάρχουν 16 εμβολιαστικές γραμμές, όπου καθημερινά θα διενεργούνται 900 εμβολιασμοί, ενώ σε μηνιαία βάση θα φθάνουν τους 23.500.

Από σήμερα το πρωί θα λειτουργούν οι πρώτες οκτώ γραμμές και τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα προστεθούν και οι υπόλοιπες οκτώ.

Το εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και με τη συνδρομή του υγειονομικού στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, στεγάζεται σε ένα μεγάλο και αυτόνομο κτίριο, το εμβαδόν του οποίου ξεπερνά τα 3.000 τμ. Η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη, καθώς βρίσκεται κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες της παραλιακής λεωφόρου Ακτής Δυμαίων που οδηγούν στο κεντρικό δρόμο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Το κτίριο βρίσκεται στη νότια πλευρά του λιμανιού και διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης και διαφορετικές εισόδους και εξόδους. Επίσης, διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο και την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα προσέρχονται για εμβολιασμό.

Ήδη έχουν διαμορφωθεί οι χώροι για την υποδοχή του κόσμου, η γραμματεία όπου θα παραδίδουν τον κωδικό αριθμό του ραντεβού τους και το σημείο αναμονής. Μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μετά τον εμβολιασμό τους οι πολίτες θα περιμένουν σε χώρους μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις ή παρενέργειες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα την Τρίτη 13 Απριλίου:

“Ξεκινάμε την Πέμπτη με τις οκτώ πρώτες εμβολιαστικές γραμμές, ενώ τη Δευτέρα 19 Απριλίου προστίθενται οι υπόλοιπες οκτώ. Το νέο εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα προστίθεται στα υπόλοιπα τέσσερα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Μαρούσι, Περιστέρι, Ελληνικό και Θεσσαλονίκη. Με 412 εμβολιαστικές γραμμές στην πλήρη ανάπτυξή τους και με δυνατότητα 1.650 εμβολίων συνολικά ανά ώρα, δηλαδή 22.000 εμβόλια την ημέρα. Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια σε όλη τη χώρα.

To κράτος είναι εδώ, η Πολιτεία είναι εδώ, η Πολιτική Προστασία είναι εδώ από τους Οθωνούς μέχρι τη Γαύδο και το Καστελόριζο, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας δίνουν το δικό τους «παρών», τη δική τους μάχη έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την υγειονομική κρίση. Η προσπάθεια που γίνεται είναι συνολική – η έκκληση, η παράκληση είναι να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα για να ξεφύγουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα από την πανδημία.

Ο στόχος είναι τον Μάιο να ξεπεράσουμε τους 4 εκ. εμβολιασμούς κι αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα παραδόσεων των εμβολίων, θα προσεγγίσουμε στο τέλος Ιουνίου τα 6 εκ. εμβολιασμούς. Τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ώστε να μπορούν τον Ιούνιο να πραγματοποιήσουν τα ραντεβού τους. Πάμε οργανωμένα, συντονισμένα κι ανάλογα με τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας, έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο και δυνατότητα ώστε να είμαστε άμεσοι και αποτελεσματικοί. Τώρα, όλοι μαζί, ενωμένοι, με συγκεκριμένο προγραμματισμό και στρατηγική, ετοιμαζόμαστε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments