Κόσμος

Pfizer: Το Ντουμπάι επιτρέπει τον εμβολιασμό σε όσες θηλάζουν

Pfizer: Το Ντουμπάι επιτρέπει τον εμβολιασμό σε όσες θηλάζουν
Pfizer: Το Ντουμπάι επιτρέπει σε όσες θηλάζουν ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες να εμβολιαστούν, επικαλούμενο τις διεθνές μελέτες για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) δήλωσε το Σάββατο ότι επιτρέπει σε γυναίκες που θηλάζουν και σε όσες σχεδιάζουν να μείνουν έγκυες να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Pfizer, σύμφωνα με το γραφείο ενημέρωσης του Ντουμπάι.

Σημειώνεται ότι παρόμοια οδηγία ισχύει και για την Βρετανία, ενώ ο Άλμπερτ Μπουρλά πρόσφατα δήλωσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτος εμβολιασμός εντός 12 μηνών μετά τη δεύτερη δόση,

Η DHA ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αυτή απόφαση είναι σύμφωνη με τις τελευταίες διεθνείς μελέτες και οδηγίες για τα εμβόλια του κορωνοϊού. Επίσης, ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές του Ντουμπάι θα μειώσουν το χρονικό διάστημα που θα απαιτείται για τον εμβολιασμό όσων έχουν ήδη μολυνθεί με κορωνοϊό σε δέκα μέρες από τρεις μήνες που είναι τώρα με την προϋπόθεση ότι το άτομο αυτό θα έχει ήπια συμπτώματα ή θα είναι ασυμπτωματικό.

Pfizer: Ο Άλμπερτ Μπουρλά υποστηρίζει ότι πιθανότατα θα χρειαστεί και τρίτος εμβολιασμός μετά το πέρας της δεύτερης δόσης

Τη πιθανότητα ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου εντός 12 μηνών, μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, εξέφρασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κορωνοϊού.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό», είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο CNBC, ενώ πρόσθεσε ότι τα εμβόλια αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Το σχόλιο του κ. Μπουρλά ήρθε μετά την ανακοίνωση του διευθύνοντος σύμβουλου της Johnson & Johnson, Άλεξ Γκόρσκι, ο οποίος είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο στο CNBC ότι οι άνθρωποι ενδέχεται να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κορωνοϊού, όπως συμβαίνει και με την εποχιακή γρίπη.

Η Pfizer δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού ήταν περισσότερο από 91% αποτελεσματικό στην προστασία από τον ιό και περισσότερο από 95% αποτελεσματικό έναντι σοβαρών ασθενειών, έως και έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Το εμβόλιο της Moderna, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με την Pfizer, αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πολύ αποτελεσματικό σε έξι μήνες.

Τα δεδομένα της Pfizer βασίστηκαν σε περισσότερους από 12.000 εμβολιασμένους συμμετέχοντες. Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα δεδομένα για να καθοριστεί εάν η προστασία διαρκεί μετά από έξι μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments