Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Εντοπίστηκε μετάλλαξη του ιού που ταυτοποιήθηκε στην Ινδία

Βρετανία κορωνοϊός: Εντοπίστηκε μετάλλαξη του ιού που ταυτοποιήθηκε στην Ινδία
Βρετανία κορωνοϊός: Οι αξιωματούχοι υγείας δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής επαρκή στοιχεία

Στην Βρετανία εντοπίστηκε ένα παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε στην Ινδία και οι βρετανοί αξιωματούχοι υγείας διεξάγουν έρευνα σχετικά με αυτό. Η έρευνα μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει επαρκή στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάταξη ως μία ανησυχητική παραλλαγή.

Από την άλλη, τα νέα από την Βρετανία είναι αισιόδοξα, καθώς εδώ και ήδη μία βδομάδα έχουν αρθεί τα μέτρα, ενώ νέα μελέτη έδειξε ότι οι έγκυες μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 77 κρούσματα της συγκεκριμένης παραλλαγής στην Βρετανία, σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του BBC, Τhe Andrew Marr Show, η Σούζαν Χόπκινς η οποία εργάζεται στον τομέα της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας,  είπε: «Δεν διαθέτουμε ακόμη αρκετά στοιχεία γι αυτή την παραλλαγή ώστε να μπορέσουμε να διευκρινίσουμε αν πρόκειται για μια ανησυχητική παραλλαγή. Την έχουμε κατατάξει ως παραλλαγή προς διερεύνηση».

Βέλγιο κορωνοϊός

«Για να την ανεβάσουμε σε κατηγορία θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι αυξημένης μεταδοτικότητας, αυξημένης βαρύτητας, ότι δεν την πιάνουν τα εμβόλια και απλά δεν τα ξέρουμε ακόμη αυτά, αλλά εξετάζουμε όλα τα δεδομένα σε καθημερινή βάση».

Η επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού στην Βρετανία

Η Βρετανία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 10 θανάτους μέσα στο τελευταίο 24ωρο, οι οποίοι είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό τις προηγούμενες 28 ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί από τις 9 Σεπτεμβρίου, αν και οι θάνατοι που αναφέρονται παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις από το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 32.849 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ καταγράφηκαν 1.882 νέες περιπτώσεις COVID-19, σε σύγκριση με τα 2.206 που αναφέρθηκαν την προηγούμενη ημέρα.

Βρετανία κορωνοϊός: Η πρώτη μέρα μετά την άρση του lockdown

Τα καταστήματα και η εστίαση της Βρετανίας λειτουργούν και πάλι κανονικά από την Δευτέρα 12/4, καθώς η χώρα βγήκε από το lockdown. Οι Βρετανοί πολίτες εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των μέτρων και ξεχύθηκαν στις μπυραρίες και τις παμπ, όπως τον παλιό καλό καιρό. Σημειώνεται ότι ήδη από τα τέλη Μαρτίου ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε ανακοινώσει τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η οποία ήταν επιτρεπτή λόγω του γρήγορου προγράμματος εμβολιασμού που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Η Αγγλία επιτρέπει πλέον την επαναλειτουργία καταστημάτων, παμπ και εστιατορίων με την εξυπηρέτηση πελατών σε εξωτερικούς χώρους, παρά το γεγονός ότι κατέγραψε μία αύξηση των κρουσμάτων, όχι όμως και η Σκωτία, η Ουαλία ή η Βόρεια Ιρλανδία, όπου ισχύουν διαφορετικά μέτρα. Για ορισμένες περιοχές της Βρετανίας ήταν η πρώτη φορά που άνοιξε η εστίαση από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχω πολύ βαρύ κεφάλι μετά από μια νύχτα σε παμπ», δήλωσε ένας Βρετανός στη Daily Mail. Κι ένας άλλος συμπλήρωσε: «το hangover της 12ης Απριλίου δεν συγκρίνεται με τίποτε!» Oι αστυνομικοί στο Σόχο είχαν πολλή δουλειά χθες προσπαθώντας να επιβάλουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης της βρετανικής πρωτεύουσας σ’ ένα πλήθος, που διψούσε για «ελευθερία» μετά από τόσους μήνες αυστηρού lockdown.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments