Ελλάδα

Μόσιαλος: Το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε

Μόσιαλος: Το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε
Μόσιαλος: Τι τόνισε ο καθηγητής του London School of Economics ενόψει Πάσχα.

Φουντώνουν οι συζητήσεις για το Πάσχα στο χωριό αν και τα τελευταία σενάρια θέλουν την κυβέρνηση να βάζει φρένο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Κατά της άρσης των μέτρων τάχθηκε και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στις γιορτές που πλησιάζουν και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε ένα τέτοιο ρίσκο. «Δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα τον Μάιο», είπε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές LIVE».

«Να γίνει έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε»

Σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες εβδομάδες ο καθηγητής υπογράμμισε πως «θα έλεγα η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε». «Δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας, από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα», κατέληξε.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για το Πάσχα:

Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι δεν πρέπει να ρισκάρει ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου, επομένως τα σενάρια για μερική άρση των μέτρων μπαίνουν στο συρτάρι. Μάλιστα, υπάρχουν μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου, κυρίως από την επαρχία, οπού εκφράζεται ανησυχία από πολύ κόσμο ότι μια μαζική έλευση εκδρομέων από τα αστικά κέντρα θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση.

Άρα, όπως όλα δείχνουν, και αυτό το Πάσχα θα μείνουμε στις πόλεις αλλά με ανοιχτές εκκλησίες αυτή τη φορά. Ο κόσμος θα μπορεί να κάνει Ανάσταση στους ναούς, ωστόσο όχι εντός αυτών, αλλά στους εξωτερικούς χώρους. Η λύση αυτή είναι μία συμφωνία η οποία βρίσκει σύμφωνη και την Εκκλησία. Εξετάζεται μάλιστα ο επιτάφιος να γίνει με την περιφορά γύρω από τον ναό και η Ανάσταση πριν τις 12.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments