Διεθνή

AstraZeneca: Με άλλο εμβόλιο η δεύτερη δόση στους κάτω των 65 στη Σουηδία

AstraZeneca: Με άλλο εμβόλιο η δεύτερη δόση στους κάτω των 65 στη Σουηδία
AstraZeneca: Η Σουηδία έχει αναστείλει το εμβόλιο από τον Μάρτιο, αν και αργότερα επέτρεψε τον εμβολιασμό για τους πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Οι Σουηδοί κάτω των 65 ετών, οι οποίοι είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, θα μπορούν να λάβουν τη δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο, δήλωσε η Σουηδική Υπηρεσία Υγείας την Τρίτη. Η Σουηδία είχε σταματήσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca από τον Μάρτιο, ύστερα από τις αναφορές περιστατικών θρομβώσεων σε άτομα που είχαν λάβει αυτό το εμβόλιο. Αργότερα, επέτρεψε τον εμβολιασμό με AstraZeneca μόνο για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε άτομα κάτω των 65 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί με AstraZeneca συνιστάται να λαμβάνουν μια δεύτερη δόση εμβολίου mRNA, όπως της Pfizer ή της Moderna», δήλωσε ο επικεφαλής Επιδημιολόγος Anders Tegnell σε συνέντευξη Τύπου.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν σαφώς των κινδύνων για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Η Σουηδία, η οποία έχει αποφύγει την επιβολή lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βρίσκεται στη μέση ενός τρίτου κύματος που επιδεινώνει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Η χώρα κατέγραψε 16.692 νέα κρούσματα κορωνοϊού από την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ένας μικρότερος αριθμός σε σύγκριση με τα 19.105 κρούσματα κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου την περασμένη εβδομάδα.

AstraZeneca

Την ώρα που τα κρούσματα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, η Αρχή Υγείας δίνει τα εύσημα στο πρόγραμμα εμβολιασμών για τον σχετικά μικρό αριθμό θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Περισσότεροι από 265.000 άνθρωποι έκαναν μία δόση εμβολίου από την Παρασκευή, κάτι που σημαίνει πως το 23,1% του πληθυσμού άνω των 18 ετών έχει αυτή τη στιγμή λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 37 νέους θανάτους, με το σύνολο να ανέρχεται σε 13.825 νεκρούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments