Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: «Στο τραπέζι» η στήριξη και άλλων κλάδων μέσω ΕΣΠΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Στο τραπέζι» η στήριξη και άλλων κλάδων μέσω ΕΣΠΑ
Άδωνις Γεωργιάδης: «Στο τραπέζι» βρίσκεται η στήριξη και άλλων κλάδων της οικονομίας μέσω πόρων του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Στο τραπέζι» βρίσκεται η στήριξη και άλλων κλάδων της οικονομίας μέσω πόρων του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο αρμόδιος υπουργός στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Δυτική Ελλάδα: Η επανεκκίνηση της οικονομίας και τα αναπτυξιακά εργαλεία» σημείωσε ότι στο νέο ΕΣΠΑ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει διευρυμένο ρόλο στις περιφέρειες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Διευρυμένος ρόλος στις Περιφέρειες

«Κατ’ αρχάς, μιας και αναφερθήκατε στο συνέδριο που γίνεται τώρα για το ΕΣΠΑ, να ξεκινήσω από αυτό και να πω ότι η Κυβέρνησή μας έχει αποφασίσει και δίνει διευρυμένο ρόλο στις Περιφέρειες στο νέο ΕΣΠΑ. Μεγαλύτερο μέρος των πόρων του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό στις Περιφέρειες, που θα έχουν και μεγαλύτερη ευελιξία για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους για τις τοπικές ανάγκες. Εμείς είμαστε μία Κυβέρνηση που πιστεύει στο ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής ανάπτυξης και με την αναμόρφωση αυτή του προϋπολογισμού, το αποδεικνύουμε εμπράκτως. Πεποίθησή μας είναι ότι δεν μπορεί η ανάπτυξη να γίνει μόνο κεντρικά και με τον τρόπο που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια. Θα πρέπει σαφώς να έχει και τοπικά χαρακτηριστικά. Και σε αυτή την διαδρομή ασφαλώς ο ρόλος των Περιφερειών είναι εξαιρετικά διευρυμένος. Γεωργιάδης

Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι η πανδημία έχει ανατρέψει κατά πολύ τους αρχικούς μας σχεδιασμούς. Η πανδημία μας αναγκάζει να λάβουμε έκτακτα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Πολλά από αυτά χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, άλλα από ευρωπαϊκούς πόρους. Ήδη, παραδείγματος χάρη, το μεγάλο πρόγραμμα για την ενίσχυση της εστίασης που έχουμε ανακοινώσει μαζί με τον κύριο Πρωθυπουργό και τον κύριο Υπουργό των Οικονομικών, προέρχεται από το νέο ΕΣΠΑ, άρα μέρος των πόρων του νέου ΕΣΠΑ κατευθύνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο «τραπέζι» η ενίσχυση και άλλων κλάδων

Και ίσως τις επόμενες μέρες να έχουμε ανακοινώσεις και για άλλους κλάδους της οικονομίας, για τους οποίους μέσω του νέου ΕΣΠΑ ερχόμαστε -στο μέτρο του δυνατού -να θεραπεύσουμε την πραγματική ζημία που έχουν υποστεί από την πανδημία και από το γεγονός ότι αυτή έχει κρατήσει πολύ περισσότερο από όσο ο καθένας μας θα μπορούσε να φανταστεί στην αρχή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments