Ελλάδα

Εμβόλια: Απόλυτα ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca

Εμβόλια: Απόλυτα ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca
Εμβόλια: Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει 27 Απριλίου.

Την εκτίμηση πως θα έχουν γίνει 50.000 εμβολιασμοί έως το τέλος της ημέρας, εξέφρασε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Πάνω από 2,6 εκατ. εμβολιασμοί έχουν γίνει από την έναρξη της Επιχείρησης “Ελευθερία”.

Εξήγησε ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, που υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις και αν θέλει θα μπορεί να εμβολιαστεί νωρίτερα. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει 27 Απριλίου. Τόνισε για άλλη μια φορά ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες. Είπε ακόμη ότι το Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα.

Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού. Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί. Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 50.000 εμβολιασμοί.

Εμβόλια: Εμβολιασμός 30 ετών με AstraZeneca από την Μ. Τετάρτη

Ο αριθμός εισαγωγών σταθεροποιείται με μικρή τάση υποχώρησης, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία της Covid-19 και του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στην πιο ευαίσθητη φάση αυτής της πανδημίας είπε και για ακόμα 20 μέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αναφέρθηκε στους γιατρούς που έχουν επιστρατευθεί είπε ότι το σύστημα τους χρειάζεται. Οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα στην επικράτεια είναι 1.542, εκ των οποίων 981 Covid-19  και 561 non covid ΜΕΘ. astrazeneca

Υπογράμμισε τα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών για την άρση κάποιων περιορισμών

Όπως μεταξύ άλλων, θα ισχύει υποχρεωτικό τεστ για τους ανθρώπους της εκκλησίας, ένα άτομο ανά 24 τμ και χρήση διπλής μάσκας στις εκκλησίες, αποστάσεις, περιφορά Επιταφίου χωρίς πιστούς. Επίσης, αναφέρθηκε στους περιορισμούς κυκλοφορίας, αλλά και το πώς θα εορταστεί το Πάσχα, με εννέα άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε ανοιχτό χώρο. Αναφέρθηκε στην σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιασμούς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Τόνισε ότι με τη δυνατότητα που υπάρχει λόγω αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα ανοίγει από την Μ. Τρίτη. Επίσης εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές ενώ θα διευρυνθεί και το ωράριο.

Τον Μάιο ενδεχομένως να φτάσουμε τους 2,5 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατ., υπογράμμισε, ο Βασίλης Κικίλιας.

«Ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνονται από την Covid 19 δεν είναι απλώς ένα στατιστικό στοιχείο. Είναι άνθρωποι. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι το δώρο της επιστήμης που είναι το εμβόλιο»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments