Διεθνή

Γαλλία: Γέμισαν με εσώρουχα το ταχυδρομείο του Πρωθυπουργού

Γαλλία: Γέμισαν με εσώρουχα το ταχυδρομείο του Πρωθυπουργού
Γαλλία: Με έναν πρωτότυπο τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το lockdown Γάλλοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς γέμισαν με εσώρουχα το ταχυδρομείο του Πρωθυπουργού της χώρας.

Θα μπορούσε να ήταν ένα σεξουαλικό σκάνδαλο στη Γαλλία, αλλά πρόκειται για έναν ασυνήθιστο τρόπο διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες καταστημάτων εσωρούχων, αφού τα συνεχιζόμενα lockdown τούς έχουν αναγκάσει να έχουν κατεβάσει τα ρολά των επιχειρήσεών τους, κάτι που τους έχει γονατίσει οικονομικά. Έτσι, γέμισαν με εσώρουχα το ταχυδρομείο του Πρωθυπουργού της χώρας, Ζαν Καστέξ. Η ενέργεια αυτή έχει κωδική ονομασία: «Επιχείρηση σλιπ». Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι θάνατοι από covid στη χώρα έχουν ξεπεράσει τους 10.000, με το κυβερνών κόμμα να επιβάλλει υποχρεωτική 10ημερη καραντίνα στους ταξιδιώτες αυτών των χωρών.

Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γαλλία επιτρέπουν στις «ουσιώδεις» επιχειρήσεις να λειτουργούν κανονικά, αλλά τα καταστήματα εσωρούχων δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, κάτι που φυσικά βρίσκει κάθετα αντίθετους τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συμμετέχοντες στην “ Action Culottée” έχουν μάλιστα στήσει λογαριασμό στο Facebook κι ανήρτησαν τις επιστολές τους και φωτογραφίες από τα εσώρουχα προτού τα στείλουν στην ταχυδρομική υπηρεσία του πρωθυπουργικού γραφείου της Γαλλίας. Ένας εξ’ αυτών έστειλε δύο σετ εσωρούχων με το μήνυμα: «Είμαι ουσιώδης».

Στην επιστολή τους γράφουν τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως όλες οι επιχειρήσεις είναι ουσιώδεις και φυσικά οι δικές τους που πωλούν εσώρουχα, κάλτσες, καλσόν κτλπ: «Σ’ αυτή την επιστολή θα βρείτε εσώκλειστο ένα στοιχείο της καθημερινής ζωής που δεν θεωρείται ουσιώδες από την κυβέρνησή σας: ένα σλιπάκι», αναφέρουν. «Δεν είναι κι αυτό θέμα ατομικής υγιεινής και προστασίας; Τα ανθοπωλεία, τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια χαρακτηρίστηκαν “ουσιώδεις” επιχειρήσεις. Αλλά τι γίνεται με τα εσώρουχα;» αναφέρει η ομάδα σε δελτίο Τύπου. Με την ασυνήθιστη αυτή διαμαρτυρία τους οι ιδιοκτήτες των μπουτίκ ελπίζουν «να επιστήσουν την προσοχή της κοινής γνώμης για την πολύ κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες καταστήματα εσωρούχων στη Γαλλία».

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε χθες ότι σύντομα μπορεί να επαναλειτουργήσουν και οι μη ουσιώδεις επιχειρήσεις σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο της Γαλλίας. «Είμαι ανοικτός στην ιδέα της άρσης των μέτρων ανά περιοχή, όπως ήμουν κι όταν τα θέσαμε σε ισχύ», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι το lockdown θα αρχίσει να χαλαρώνει στα μέσα Μαϊού. Αν και ορισμένες περιοχές πλήττονται σφοδρά από την πανδημία, άλλες καταγράφουν μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Σε εθνικό επίπεδο ο Βεράν είπε ότι την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκε μια μικρή πτώση των κρουσμάτων από 40.000 σε 33.000 κατά μέσο όρο ημερησίως, που όμως είναι «εύθραστη» και «δεν είναι ακόμη ταχεία ή αρκετά ξεκάθαρη». «Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», σημείωσε.

Σίγουρα ο Ζαν Κάστεξ θα προβληματίστηκε όταν αντίκρυσε το θέαμα των εσωρούχων, αλλά δεν θα προτιμούσε να δεχόταν διαμαρτυρίες από τους αγρότες της χώρας που φημίζονται για την τακτική τους να πετούν γάλα, λαχανικά, φρούτα και κοπριές, έξω από κρατικές υπηρεσίες και υπουργικά γραφεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments