Κόσμος

Ινδονησία: Χάθηκε η επαφή με υποβρύχιο

Ινδονησία: Χάθηκε η επαφή με υποβρύχιο
Ινδονησία: Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα καθώς χάθηκε η επαφή των ραντάρ με υποβρύχιο που έπλεε κοντά στο Μπαλί. Η εξέλιξη της έρευνας συνεχίζεται.

Sos εκπέμπει η Ινδονησία, καθώς χάθηκε το σήμα με υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού που έπλεε κοντά στο Μπαλί. Η χώρα ζήτησε βοήθεια στήριξης από Σιγκαπούρη και Αυστραλία, καθώς κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων χάθηκε η επικοινωνία με το πλήρωμα.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πληροφορίες από τον επικεφαλή το γερμανικό υποβρύχιο KRI Nanggala-402 διεξήγαγε βολές με τορπίλες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Μπαλί, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να μεταδώσει τα αποτελέσματα όπως αναμένονταν, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού. Το υποβρύχιο είχε πλήρωμα 53 άτομα, ενώ η Ινδονησία έχει ζητήσει συνδρομή από τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία οι οποίες διαθέτουν υποβρύχια διασωστικά, όπως μετάδωσε η «Daily Star».

«Συνεχίζουμε να ερευνούμε τα ύδατα του Μπαλί, 60 μίλια (96 χλμ) από το Μπαλί, για 53 ανθρώπους», δήλωσε στο Reuters με γραπτό μήνυμά του ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Χάντι Τζατζάντο, ο οποίος ανέφερε ότι η επαφή με το σκάφος χάθηκε στις 4.30 π.μ. (τοπική ώρα) σήμερα.

Εκπρόσωποι των υπουργείων Άμυνας της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Το 1.395 τόνων υποβρύχιο KRI Nanggala-402 κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 1978, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γραμματείας του ινδονησιακού υπουργικού συμβουλίου, και υποβλήθηκε σε διετή διαδικασία επισκευής στη Νότια Κορέα, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012.

Η Ινδονησία είχε στο παρελθόν στόλο 12 υποβρυχίων που αγοράστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση για να πραγματοποιεί περιπολίες στο αρχιπέλαγός της. Τώρα διαθέτει στόλο με μόνο πέντε υποβρύχια, μεταξύ των οποίων δύο υποβρύχια γερμανικής κατασκευής Τύπου 209 και τρία νεότερα νοτιοκορεατικά σκάφη.

Η Ινδονησία επιδιώκει να αναβαθμίσει τις αμυντικές της δυνατότητες, αλλά μέρος του εξοπλισμού της, που είναι ακόμα σε διαδικασία συντήρησης και επισκευής, είναι παλαιό και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θανατηφόρα δυστυχήματα που αφορούν κυρίως παλαιότερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments