Διεθνή

Νεκρή 16χρονη Οχάιο: Σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά

Νεκρή 16χρονη Οχάιο: Σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά
Νεκρή 16χρονη Οχάιο: Η νεαρή Αφροαμερικανή έπεσε νεκρή λίγη ώρα πριν την ετυμηγορία στη δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ξέσπασαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Μια 16χρονη Αφροαμερικανή έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά στην πόλη Κολόμπους στο Οχάιο, λίγη ώρα πριν να ανακοινωθεί η ετυμηγορία στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, για την οποία έκανε δήλωση και ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό η Αστυνομία έσπευσε σε σημείο όπου καταγγέλθηκε ότι μια ύποπτη ήταν οπλισμένη με μαχαίρι και αποπειράθηκε να τραυματίσει κόσμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ένα μέλος της οικογένειας της έφηβης και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα The Columbus Dispatch ανέφερε ότι πλήθος διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί κοντά σε σπίτι στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αστυνομικοί στάλθηκαν στην περιοχή έπειτα από κλήση στην άμεση δράση (τον αριθμό 911) για απόπειρα τραυματισμού με μαχαίρι από ύποπτη. Ο δήμαρχος του Κολόμπους, Άντριου Γκίνθερ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας μέσω Twitter πως «μια νεαρή γυναίκα έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της».

Οι αστυνομικοί που επενέβησαν έφεραν πάνω τους κάμερες, οι οποίες λειτουργούσαν. Το Γραφείο Έρευνας για Ποινικές Υποθέσεις του Οχάιο (Ohio Bureau of Criminal Investigation, BCI) έχει αναλάβει την υπόθεση, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Θα μοιραστούμε όσες πληροφορίες μπορούμε αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες», υποσχέθηκε ο δήμαρχος μέσω Twitter. «Ζητώ από τους κατοίκους να παραμείνουν ήρεμοι και να επιτρέψουν στο BCI να ερευνήσει το γεγονός».

Νεκρή 16χρονη Οχάιο: Μετά τη νέα δολοφονία από αστυνομικά πυρά, ξέσπασαν διαδηλώσεις

Νεκρή 16χρονη Οχάιο: Μετά τη νέα δολοφονία από αστυνομικά πυρά, ξέσπασαν διαδηλώσεις

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε η νεαρή, η οποία μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Η γενική αστυνομική διεύθυνση του Κολόμπους δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Μέλη της οικογένειας ανέφεραν πως το κορίτσι που έχασε τη ζωή του ονομαζόταν Μακάια Μπράιαντ και ήταν 16 ετών.

Μια γυναίκα, η οποία είπε πως ονομάζεται Χέιζελ Μπράιαντ και είναι θεία του θύματος, είπε στην Columbus Dispatch πως η νεαρή ζούσε σε κέντρο υποδοχής ανηλίκων και ενεπλάκη σε διένεξη με κάποιο άλλο πρόσωπο στο κέντρο αυτό.

Η θεία του παιδιού επέμεινε πως η έφηβη είχε ήδη πετάξει κάτω το μαχαίρι που είχε πάνω της πριν την πυροβολήσει επανειλημμένα αστυνομικός, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Η πληροφορία αυτή δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Στο Twitter υπάρχει καταγγελία για τον αστυνομικό που πυροβόλησε το κορίτσι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments