Διεθνή

Ρωσία: Απέλαση 10 Αμερικανών διπλωματών

Ρωσία: Απέλαση 10 Αμερικανών διπλωματών
Ρωσία: Στην απέλαση 10 Αμερικανών διπλωματών προχώρησε η Ρωσία. Οι Αμερικανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ρωσία έως τις 21 Μαΐου.

Ρωσία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις κόντρες σε πολλαπλά επίπεδα. Μετά τις αμερικάνικες κυρώσεις και τα ρωσικά αντίποινα, τώρα η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα για «κλιμάκωση» στη Μαύρη Θάλασσα. Οι Ρώσοι προχώρησαν σε απέλαση δέκα Αμερικανών διπλωματών, οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τις 21 Μαΐου. Κάτι που είχε προμηνήσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

Το μέτρο αυτό είναι η απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της αμερικανικής πλευράς, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο αναπληρωτής του Αμερικανού πρέσβη στη Ρωσία, Μπαρτ Γκόρμπαν εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε η διακοίνωση που απαιτεί την απέλαση 10 Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εν λόγω υπουργείο.

Η ίδια ανακοίνωση σημειώνει πως οι Αμερικανοί διπλωμάτες θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα έως τις 21 Μαΐου, ενώ υπογραμμίζει πως το μέτρο αυτό είναι η απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της αμερικανικής πλευράς εναντίον σειράς διπλωματικών υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και του γενικού προξένου της Ρωσίας στην Νέα Υόρκη, τους οποίους ανακήρυξαν αβάσιμα ως ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει μέσω της ανακοίνωσής του ότι η Ρωσία στο προσεχές διάστημα θα προβεί σε περαιτέρω πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της απάντησής της στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι το σύνολο των απαντητικών μέτρων στο τελευταίο κύμα «των παράνομων αντιρωσικών κυρώσεων των ΗΠΑ» ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στις 16 Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments