Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 22/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 22/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 22/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (22/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν ι 2.759 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.305 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 374 νέες λοιμώξεις.

Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες μέρες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 48 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 128 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 143 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 92 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 206 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 397 κρούσματα
  • Νήσων: 17 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 156 κρούσματα
  • Πειραιώς: 166 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 374 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 48.

Κρούσματα σήμερα: Αυστηρά μπλόκα σε όλη τη χώρα εν όψει Πάσχα

Με την επιστροφή στην κανονικότητα να ορίζεται μέσα στο Μάιο, οι πολίτες με απογοήτευση είδαν να απομακρύνεται το όνειρο για Πάσχα στα χωριά. Σύμφωνα με το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης «κλείδωσε» για τις 3 Μαΐου, ενώ στις 15 Μαΐου ανοίγουν οι πύλες της χώρας για την υποδοχή των τουριστικών ροών, καθώς και η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Παράλληλα, επιταχύνεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, με τους πολίτες ηλικίας 30 έως 39 ετών να λαμβάνουν το «πράσινο» φως για το κλείσιμο του ραντεβού τους για εμβολιασμό από τη Μεγάλη Τρίτη.

Εκείνο που απασχολεί πλέον την κυβέρνηση είναι να αποτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. «Το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του Covid» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η μαζική μετακίνηση των πολιτών ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και ξέρουμε ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα σημειωθούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις, οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να διεξάγουν αυστηρούς ελέγχους. Επιπλέον, εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές, επομένως αν κάποιος πολίτης μετακινηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη εκτός του Δήμου στον οποίο διαμένει, τότε αναμένεται να λάβει «τσουχτερό» πρόστιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments