Ελλάδα

Παρασκευής: Η εκτίμηση για την κατάργηση του SMS στο 13033

Παρασκευής: Η εκτίμηση για την κατάργηση του SMS στο 13033
Παρασκευής: «Το SMS λειτουργεί ως ένα στοιχείο ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αισιόδοξος φάνηκες ο καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Δημήτρης Παρασκευής, ο οποίος ανέφερε ότι παρουσιάζονται σημάδια αποκλιμάκωσης του κορωνοϊού στη χώρα. Σημειώνεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.759 νέες λοιμώξεις το τελευταίο 24ωρο, ελαφρώς κατεβασμένα συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες, ενώ η Αττική κατέχει τη «μαύρη» πρωτιά των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, με 1.305 μολύνσεις να εντοπίζονται εκεί.

«Μετά από περίπου 40 ημέρες ο κυλιόμενος μέσος όρος της θετικότητας των επτά ημερών έπεσε κάτω από το 5%. Κάτι που επιβεβαιώνει την πτωτική τάση, εύθραυστη μεν, αλλά είναι εδώ», δήλωσε ο κ. Παρασκευής.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα επιδείνωσης της κατάστασης σημείωσε ότι: «Τίποτα δεν αποκλείεται είναι στο χέρι μας αν τηρήσουμε τα μέτρα, αν χρησιμοποιήσουμε τα νέα μέσα με τον τρόπο που συστήνεται, θα αποφύγουμε και την αύξηση και θα έχουμε και μείωση».

«Σαν πρόταση είναι λογική, θα εξετάσουμε τις παραμέτρους και θα λάβουμε τις αποφάσεις», ανέφερε για την πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πιθανό λόγω και του ανοίγματος της εστίασης αλλά και των νέων μέσων έχουμε στα χέρια μας είναι πιθανό να μην ισχύσει από εκείνη την ημερομηνία» τόνισε για τα SMS και την επικείμενη κατάργησή τους.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το SMS λειτουργεί ως ένα στοιχείο ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο». Τέλος συνέστησε την χρήση των self tests στις περιπτώσεις που στο τραπέζι του Πάσχα συνυπάρξουν άτομα από διαφορετικές οικογένειες.

SMS στο 13033: Πότε καταργείται

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ξεκίνησε έτσι και η αντιστροφή μέτρηση για την κατάργηση του μηνύματος στο 13033. Η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει δύο σενάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού του Φαλήρου, και τα δύο σενάρια βασίζονται στις ημερομηνίες ορόσημο που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα.

Το ένα ενδεχόμενο είναι η 3η Μαΐου, δηλαδή η κατάργηση του SMS με το άνοιγμα της εστίασης. Εναλλακτικό σενάριο είναι η κατάργηση των SMS να «μετατοπιστεί» για τις 15 Μαΐου, οπότε θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Όπως είχαν αναφέρει και στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων θα εκλείψει και η ανάγκη να στέλνουμε SMS.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί θέμα SMS για την εστίαση, αν και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δεν θα χρειάζεται η αποστολή SMS για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, ενώ ανάλογη ήταν και η προσέγγιση του για τις διαδημοτικές μετακινήσεις για την εστίαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments