Ελλάδα

Χανιά: Θρίλερ σε γηροκομείο με 68 νεκρούς σε έναν χρόνο

Χανιά: Θρίλερ σε γηροκομείο με 68 νεκρούς σε έναν χρόνο
Χανιά: Θρίλερ σε γηροκομείο στην κρητική πόλη με 68 νεκρούς μέσα σε έναν χρόνο...Έχει ξεκινήσει εκταφή των νεκρών, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου.

Τα Χανιά ζουν εφιαλτικές στιγμές καθώς ένα γηροκομείο της πόλης φέρεται να κρύβει κάποιο μακάβριο μυστικό, αφού μέσα σε ένα έτος έχουν χάσει τη ζωή τους 68 τρόφιμους του ιδρύματος. Η σοβαρότητα της υπόθεσης μπορεί να κριθεί από το γεγονός ότι παραγγέλθηκε εκταφή σορού, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι. Όλα αυτά λίγους μήνες μετά από την αυτοκτονία ενός νέου που συντάραξε την τοπική κοινωνία των Χανίων.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες το πρωί της Πέμπτης προχωρώντας σε εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει από το εν λόγω ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων. Η έρευνα αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας και ο Εισαγγελέας Χανιών ευελπιστεί πως αυτή η έρευνα θα ρίξει φως στο αν ο θάνατος της συγκεκριμένης γυναίκας, ενδεχομένως όμως και άλλων τρόφιμων του ιδρύματος, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Για τους θανάτους αυτούς έχουν δημιουργηθεί υποψίες που κάνουν λόγο πως προήλθαν από εγκληματικές ενέργειες. Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ευκαταφρόνητος, καθώς >συνολικά 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις του αποθανόντων ως αιτία θανάτου έχει καταγραφή η ανακοπή καρδιάς, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, όπως αναφέρει το zarpanews.gr. Η εισαγγελική εντολή, μάλιστα, αναζητά τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των 68 νεκρών από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments