Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητάει από τους πιστούς να προσευχηθούν ολόκληρο τον Μάιο για το τέλος της πανδημίας

Πάπας Φραγκίσκος: Ζητάει από τους πιστούς να προσευχηθούν ολόκληρο τον Μάιο για το τέλος της πανδημίας
Πάπας Φραγκίσκος: Με την ανθρωπότητα να βιώνει την πανδημία πάνω από ένα χρόνο, ο Πάπας και η Εκκλησία σε όλο τον κόσμο παίρνουν την πρωτοβουλία να ζητήσουν μέσω της προσευχής από τον Θεό να δώσει ένα τέλος στον κορωνοϊό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση στους πιστούς να πραγματοποιήσουν ένα «παγκόσμιο μαραθώνιο προσευχής» για ολόκληρο τον Μάιο, προκειμένου να έρθει το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με την ανθρωπότητα να βιώνει την πανδημία πάνω από ένα χρόνο, ο Πάπας και η Εκκλησία σε όλο τον κόσμο παίρνουν την πρωτοβουλία να ζητήσουν μέσω της προσευχής από τον Θεό να δώσει ένα τέλος στον κορωνοϊό.

«Η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει κατά έναν ειδικό τρόπο όλα τους ιερούς ναούς στον κόσμο, ωθώντας τα κάθε άτομα ξεχωριστά, τις οικογένειές τους και τις κοινότητες να λάβουν μέρος στις προσευχές για το τέλος της πανδημίας», αναφέρει σε δήλωσή του το Ποντιφικό Συμβούλιο.

Η προσευχή προς την Παναγία θα μεταδίδεται καθημερινά, στις 6 το απόγευμα ώρα Ιταλίας, από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Αγίας Έδρας. Ο πάπας θα προσευχηθεί δημοσίως υπέρ του τέλους της πανδημίας την Πρωτομαγιά και στις 31 Μαίου.

«Είναι η εγκάρδια επιθυμία του Θεού ότι ο Μάιος θα αφιερωθεί σε ένα μαραθώνιο προσευχής αφιερωμένος σε αυτό το θέμα», συμπληρώνει. Ως θέμα εννοεί το θαύμα που αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων, όταν όλη η εκκλησία προσευχήθηκε για τον Πέτρο, ο οποίος είχε φυλακιστεί μέχρι που ο Θεός έστειλε έναν άγγελο για να τον ελευθερώσει. Με αυτόν τον τρόπο απεικονίζεται ο τρόπος με τον οποίο η χριστιανική κοινότητα ενώνεται μέσω της προσευχής προκειμένου να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, αλλά και πως ο Θεός μπορεί να επιτελέσει θαύματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments