Ελλάδα

Γιαννάκος: Τι δήλωσε για το ακαταδίωκτο της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Γιαννάκος: Τι δήλωσε για το ακαταδίωκτο της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων
Γιαννάκος: Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ανταμείβει τα μέλη της Επιτροπής για την αφοσίωσή τους στο κυβερνητικό αφήγημα αντιμετώπισης της πανδημίας

Η τροπολογία για την ασυλία των μελών της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων έχει φέρει τα πάνω κάτω, με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά να αφήνουν αιχμές κατά της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιάννακος ασκεί δριμύτατη κριτική εναντίον στην απόφαση της κυβέρνησης να προστατέψει τα μέλη της Επιτροπής, υποστηρίζοντας πως αφήνει εκτεθειμένους τους υγειονομικούς.

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής για την αφοσίωσή τους στο κυβερνητικό αφήγημα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει τη σιωπή τους για τις πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διαχείριση. Εξασφαλίζει την επιστημονική κάλυψη σε λάθη και παραλείψεις σε επίπεδο πρόληψης και νοσοκομειακής περίθαλψης. Μέχρι και για τις μάσκες μας λέγανε ότι δεν χρειάζονται στη πρώτη φάση, επειδή πωλούνταν στη μαύρη αγορά».

«Με τις αντικρουόμενες οδηγίες που εξέδιδαν για τους υγειονομικούς που αφορούσαν τα μέσα ατομικής προστασίας, την πρόληψη, την καραντίνα μας έστελναν ως πρόβατα επί σφαγή στη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού. Την ώρα που τα μέλη της επιτροπής απαλλάσσονται συνδικαλιστικά στελέχη και υγειονομικοί διώκονται υπηρεσιακά και ποινικά από τους διοικούντες το σύστημα. Επαγγελματίες υγείας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά με αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που καταλογίσθηκαν σε βάρος των νοσοκομείων σε προσφυγές συγγενών ασθενών. Εδώ καμία ευαισθησία η κυβέρνηση», προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Και καταλήγει: «Τελικά με το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής υπάρχει κίνδυνος να τη πληρώσουν το μάχιμο ιατρικό και νοσηλευτικό των νοσοκομείων σε τυχόν προσφυγές από οποιονδήποτε. Όλοι εμείς εκτεθειμένοι».

ΠΟΕΔΗΝ: Χθες 22/4 καταγράφηκαν 48 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ 700 υγειονομικοί νοσούν από κορωνοϊό

Για άλλη μία φορά η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, καταγγέλλοντας την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Αρκετοί είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι μένουν εκτός ΜΕΘ για ημέρες, ενώ πλέον γίνεται λόγος για 700 υγειονομικούς που νοσούν από κορωνοϊό. ΜΕΘ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, οι διασωλημένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ έφτασαν τους 48, ενώ 700 υγειονομικοί νοσούν από τον ιό. Συγκεκριμένα, οι 193 εξ αυτών μόνο στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής. Περισσότεροι στο «Γεώργιος Γεννηματάς» με 43 υγειονομικούς. Εκ των 700 νοσούντων οι 50 νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοϊού και δύο βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης.

Ένας Τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Χαλκίδας και ένας γιατρός ιδιώτης επιταγμένος του Νοσοκομείου Νίκαιας που νοσηλεύεται στο ΑΤΤΙΚΟ ενώ άλλος ιδιώτης επιταγμένος ιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας νοσηλεύτηκε μέχρι την Τετάρτη σε κλινική του νοσοκομείου Νίκαιας. Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος είναι 43 ετών και έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού . Είναι σε καλή κατάσταση και πήρε εξιτήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments